Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђорђе Теодоровић сумира утиске после елиминације у првом кругу ЕП: Не може све преко ноћи

Селектор мушке кадетске селекције Србије, Ђорђе Теодоровић, сумирао је групну фазу такмичења на Европском првенству у Хрватској
ФОТО: РК Металопластика

Кадетима је измакла победа у утакмици са Исландом у последњем дуелу групне фазе и онемогућила пласман међу осам најбољих екипа. Сада је важно да се екипа спреми за још четири важна дуела у наставку такмичења, први је већ данас против Израела.

- Завршили смо такмичење у групи на најболнији могући начин поразом од Исланда и то голом разлике. Били смо јако близу, међутим испоставило се да је то недовољно. У току првог полувремена било је веома добре игре, вођство од пет голова, а онда потпуно неискуство у понашању како се та предност чува, па смо им дозволили да на полувреме одемо са само једним голом залихе – рекао је Теодоровић.

У наставку је дошло до пада?

- Улазак у друго полувреме је био потпуно различит од оног против Словеније. Против Исланда смо јурили резултат, ту се показује карактер који је био јако добар и успели смо да будемо у егалу много пута. Имали смо шест ситуација где се Исланд показао жилавијим него ми, они су тих шест шанси искористили, ми не једну и онда је пораз који јако болан. Жао ми је због ове генерације зато што је имала јак потенцијал да направи мало озбиљнији резултат, али ипак било је видљиво неискуство у такмичењу.

Следи борба за пласман од деветог до шеснаестог места?

- Криво ми је због оне прве утакмице где је приступ био јако лош и то је довело до тога да се боримо за овакав пласман. А наравно једину одговорност у оваквом тренутку мора да преузме тренер. Играчи су дошли са неком својом визијом и добром вољом, нису успели да прихвате оне информације које су добијали. Сад треба наставити радити са њима на професионалан и добронамеран начин, па да видимо како ће се они развијати и ко би од њих могао да у неком догледном периоду конкурише за сениорску репрезентацију. Преостају нам још четири меча, где се репрезнтација бори за најбољи могући пласман. У принципу 12 екипа ће задржати место у А дивизији, тако да имамо огромну амбицију да то остваримо.

Очекује вас тежак посао?

- Међутим, то ће сад бити јако тешко јер идемо у групу у коју не преносимо ни један бод, а сусрећемо се са екипама Мађарске и Израела. Мађарска са собом већ има два бода, као и Италија, Израел и ми не преносимо ни један бод. У том четвороуглу биће јако тешко, требају нам две победе, и против Мађара и против Израелаца, да бисмо ушли у неки круг од три екипе са по четири бода и пробали да уђемо у борбу за пласман до 12. места. Међутим ја верујем у карактер ових момака и ево пробаћемо на све начине, нема предаје. Не може тако брзо да се направи преокрет да ми сад освајамо медаље - закључио је Теодоровић.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kli
cemu sve ovo, ni mnogi pre njega nisu bolje prosli.
istina
nije istina, niko nije ispao u B grupu.
Ive
Klasičan vaćaroš, prodavac magle...
mile
Šta ovaj trener priča,on je jedini krivac,nije vodio tim već je bio samo gledaoc,bar tako on kaže,a rezultat dokazuje da je tako. Sa takvim uzrastom treba da radi dobar trener,jer su oni budućnost!
veselin
Brzo ce februar, radujem se tom mesecu.Ziveo slobodni rukomet Srbije!
mile
U februaru krecem dotle samo posmatram i belezim. Moze se mnogo videti i nauciti (kako ne treba) od sadasnjih strucnaka. Austrija je mnogo, mnogo jaka!
Прикажи још одговора
osvrt
Šta je ovo? "Играчи су дошли са неком својом визијом и добром вољом, нису успели да прихвате оне информације које су добијали" Kakve vizije, kakvo ne prihvatanje informacije? Ali nije ni čudo, obzirom kako se radi u klubovima. Pokazatelj je kod dece u svim klubovima na kom nivou je elementarna individualna tehnika, napadačka i odbrambena. Forsiranje u mlađim kategorijama "kombinacija", umesto usavršavanje tehnike daje loše rezultate. Ta praksa je dovela do toga da deca to rade kao folklor, bez shvatanja zašto, kad i kako se to radi. A onda problem kad se stvori nepredviđena situacija, a tehnika za rešavanje slaba. Talenata ima, samo treba prilagoditi rad uzrastu.
Uroš Borzaš
Milorad je bivši reprezentativac Madjarske i kako je on mogao da utice na bilo šta u Srbiji.Čovek Madjarski državljanin a vi ga okrivljujete.Nje fer!
100%
Milorad Krivokapic najveći krivac. On je pravio Teodoroviću taktiku.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.