Почетна / Рукомет / Репрезентација

СВЕ СЕ МОЖЕ КАД СЕ ХОЋЕ - Сања завршила Правни факултет док се опорављала од повреде

Најрадије бих била у спортском праву, али тога у Србији нема, тако да ћу морати нешто да одаберем
ФОТО: И. Веселинов

Увек ненаметљива, по страни, без исхитрених реакција и изјава, са дечијим осмехом, великом добротом, кућним васпитањем, као и бригом о другима, Сања Радосављевић слови за једну од омиљенијих девојака српског рукомета.

Свако ко је икада упознао ову Панчевку није остао равнодушан, снажан утисак који оставља већ после првог контакта не греши, а она је и једна од ретких која је успела да усклади школу са спортом, па је тако пре две године завршила и Правни факултет.

77 мечева је одиграла Сања за репрезентацију и постигла је 219 голова

Каријера је ишла својим током, прошла је и све репрезентативне селекције да би стигла и до сениорске екипе, одлазак у иностранство после Динама и Радничког, је касније био логичан след. И баш је требало да се из Мађарске пресели у Крим и коначно заигра у Лиги шампиона, после сјајне сезоне, догодила се несрећа, која је Сању одвојила од терена на више од шест месеци.

- Опоравила сам се од повреде, али не могу да кажем да је прошлост. Пуцање предњих укрштених лигамената је једна од најтежих спортских повреда, опоравак дуго траје, тако да сам морала психички и физички да се спремим за све што ме чека. Мислим да су повреде код спортиста нешто што остаје за цео живот, да ћу до краја каријере морати да водим рачуна – истакла је Сања Радосављевић.

Да ли сте задовољни досадашњом каријером?

- Нећу да звучим нескромно, мада мислим да увек може боље и више. Али без обзира на све, не бих ништа у каријери променила. Мислим да су ми одабири клубова били добри, могу да будем задовољна, а поред спорта упознала сам велики број људи, на крају крајева и најбољи пријатељ ми је из рукомета, баш као и дечко са којим сам дуго у вези.

Лична карта

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ: Сања Радосављевић

ДАТУМ РОЂЕЊА: 15. јануара 1994. у Панчеву

ПОЗИЦИЈА: Лево крило

КЛУБОВИ: Динамо, Раднички, Ваци, Крим

УСПЕСИ: Злато на Медитеранским играма 2013. и бронза на Универзијади 2015.

Радосављевићева је додала:

- Искрено, недостаје ми медаља са репрезентацијом, то ми је неостварена жеља за сада. Мислим да је циљ сваког спортисте да за своју земљу направи неки велики резултат, да буде испуњен док облачи тај дрес са српским грбом.

Једна сте од ретких спортисткиња која се може похвалити факултетом?

- То ми је одувек био приоритет. Мислим да врхунски спортиста мора да има и образовање, да ради на себи, јер каријера дође и прође. Завршила сам Правни факултет прошле године, не могу да кажем да је било лако, учила сам ноћу, пре и после утакмице, у аутобусу, у карантину, где год сам стигла... На крају се све исплатило, дипломирала сам и сад ми је лакше. Међутим, не намеравам да се ту зауставим, планирам ускоро да завршим Мастер студије и тако ставим тачку на тај део.

Шта планирате после каријере, останак у посрту или да се посветите праву?

- У овом моменту не знам шта бих одговорила. Чини ми се да бих сада више волела да останем у спорту, у било ком облику, али да ли ће тако бити, не могу да знам. Мислим да се планови мењају, имам још времена, видећу шта и како ће бити за неколико година. Најрадије бих била у спортском праву, али тога у Србији нема, тако да ћу морати нешто да одаберем.

Немања друга половина

Већ неколико година сте у вези са рукометашем Немањом Цветиновићем, бившим играчем Црвене звезде који игра у Шведској. Како опстаје веза?

- Осам година смо заједно тако да о њему могу да причам до сутра. Тешко је бити у вези на даљину, али некако љубав све покреће, па тако и нас свих ових година. Поред велике и безграничне љубави, ми смо велика подршка један другоме. Он је добар човек, вредан, романтичан, духовит, велики радник и спортиста. Он је моја друга половина.

Ускрс омиљени празник

После дужег времена ћете за Уксрс бити у Панчеву, какав је обичај код Вас у кући?

- Као и у свакој српској, традиционалан и поштујемо све. Фарбамо јаја, радујемо се, окупља се породица, дочекујемо Васкрс. Све сам припремила за фарбање, тако да ћу после утакмице са Исландом одмах да завучем рукаве. Уживам у Ускрсу, фарбању јаја, припремању хране...

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karmina burana
Imao sam priliku da upoznam Sanjicu još sa desetak godina kada je igrala na srednjem beku sa njenom čuvenom fintom u slabiju stranu i kakav je predivan čovek bila kao taj devojčurak ostala je i do danas. Retko ko je propratio da je pri prelasku u Kragujevac već imala istu povredu i sve muke koje nosi sa sobom i kao pravi borac uspela je da opravda očekivanja izgradi lepu karijeru i završi dosta zahtevan fakultet. U principu većina devojaka iz reprezentacije su kao i Sanjica predivne osobe a to govorim jer sam imao priliku da ih upoznam. Stojiljković još dok je bila u Prokuplje i njene igre kasnije u Župi, Napretku, Boru itd, Trifunović još u Vrnjačkoj Banji, sestre Georgijev u Cepelinu itd pa smatram da stvarno ni jedna od njih ne zaslužuje negativan komentar. Sanja jeste najumiljatija ali su sve kao ljudi ponos Srbije. Želim im sve najbolje u Celju i navijaćemo i dati podršku nadam se uživo a da napomenem da su pojedine od njih bile u Segedinu najbučnije u podršci muškarcima. Respekt
znam
Prevario sam se .Tekst je ipak pivukao solidan broj komentara.Nažalost dobar broj njih bi da devalvira njen uspeh (fakultet ) Devojka je gradeći sportsku karijeru ulagala i u svoje obrazovanje .Nije čekala svoje četrdesete već kroz aktivnu karijeru zaboga dala samo 3 godine na državnom fakultetu.Manje zlobe ,a više truda i ulaganja u samog sebe i život će vam biti lepši
Dolaze bolji dani
Oporavak od povrede koju je Sanja imala traje nepuni godinu dana.To jes, u to sve spada, ko vas operiše ko radi oporavak sa vama.U svakom slucaju ima sportista koji su se vratili u punoj formi za 6 i 8 meseci.A kod nekih taj oporavak se oduži do 15 i 16 meseci. Tri godine državnog i godinu dana privatnog fakulteta.Toliko ne traje oporavak. Zasto bi ko mislio da su ostale rukometaše glupe,Ne razumem stvarno.
Golgilica
U pravu si potpuno, ja sam samo hoću da napomenem da su naslovi prenaglašeni jer ako je Sanja završila prava dok se oporavljala od povrede, onda su mogu pomisliti da su odtale rukometašice glupe pa ne mogu to isto.....malo je omalovažavajuće za Janjušević, Risović, Petrović, Agbabe....
Siki
Pa i Milena je zavrsila privatno srednju skolu pa je uspesan predsednik sa znacajnim medjunarodnim kontaktima i komunikacijom. Bas se lepo iskomunicira!
Mklo
To je sad aktuelno u rukometnoj organizaciji. Sto manje skole i sto visa pozicija.
Gogilica
Svaka cast Sanji svakako ali da se ne preteruje sa ovim naslovima, zavrsila pravni dok se oporavljala..... Devojka ima 28 godina, krajnje je vreme da diplomira a normalno je da zbog sportskih obavez nije mogla da studira na drzavnom fakultetu. Devojka je super ali ne znam sta ce sa privatnim pravnim fakultetom???
Gogilica
Ne znam šta ti nije jasno, Sanju izuzetno cenim i kao igrača i kao čoveka ali nema potrebe da se pišu tekstovi sa ovakvim naslovima, ništa posebno nije uradila jer većina devojaka u rukometu ima neki od privatnih fakulteta! A sigurno ni Sanja ni bilo ko drugi ko ima završen privatni pravni ne može da se meni sa studentima državnog pravnog fakulteta!!!!!
@ Gogilica
“ normalno je da zbog sportskih obaveza nije mogla da studira na drzavnom “ Jedino sto nije mormalno jr da IKO OVAKO RAZMISLJA !!!
Selekt
Dobra devojka svaka cast

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.