Почетна / Рукомет / Репрезентација

ТЕЖАК ЖРЕБ: Познати ривали Србије на ЕП

Брегар, Рисовићева и Стојиљковићева изнели своје импресије о противницима
ФОТО: РСС

Женска рукометна репрезентација Србије играће на предстојећем Европском првенству у Групи Б у Цељу против Словеније, Данске и Шведске, одлучено је данас жребом у Љубљани.

У Групи А у Љубљани играће Норвешка, Мађарска, Хрватска и Швајцарска.

Утакмице Групе Ц у Скопљу играће Француска, Холандија, Северна Македонија и Румунија.

У Групи Д у Подгорици играће Пољска, Црна Гора, Немачка и Шпанија.

Европско првенство одржаће се од 4. до 20. новембра у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори.

После такмичења по групама, главна рунда шампионата играће се у Љубљани и Скопљу, а престоница Словеније биће домаћин и финалног викенда.

То ће бити последње такмичење које ће бити одиграно у формату од 16 репрезентација, пошто ће се 2024. године за титулу првака Европе борити 24 селекције.

Селектор репрезентације Србије Урош Брегар рекао је да је пред његовом екипом тежак задатак, али је истакао да са оптимизмом и позитивном енергијом очекује то такмичење.

- Пред нама је тежак задатак, али ово је спорт. Играмо у Словенији, у Цељу, и баш са оптимизмом и позитивном енергијом очекујем ово Европско првенство - рекао је Брегар за сајт Рукометног савеза Србије и додао:

- Група у којој ћемо играти на Европском првенству није ни најлакша ни најтежа. Били смо у четвртом шеширу, што мислим да нисмо заслужили, па је исход жреба овакав.

Он је навео да српски национални тим добро познаје репрезентацију Словеније, са којом је одмерио снаге на Светском првенству прошлог децембра.

- Шведска је још један познат противник са којим смо играли управо у квалификацијама за ово такмичење. Последњих пет година Шведска уз Данску, Норвешку и Француску спада у најозбиљније и најбоље репрезентације света - рекао је Брегар.

Голман репрезентације Србије Јована Рисовић је рекла да је група изазовна, али да њена екипа може да се носи са свим противницима.

- Словенија противник кога одлично познајемо, играли смо са њима на последњем Светском првенству и то успешно. Играм за Крим где већина репрезентативки Словеније игра, тако да их познајем веома добро. Домаћини су и тиме ће бити мало већи притисак на нама - рекла је Рисовићева.

Она је навела да су репрезентације Шведске и Данске у самом врху европског рукомета.

- Познајемо предности и мане Шведске и можемо се носити са њима. Данска има сјајне играчице и сјајне голмане, али у неким прошлим нашим дуелима смо имали позитиван скор са њима. Биће веома тешко и изазовно, али нећемо се предати већ на самом старту, то је сигурно.

Капитен репрезентације Јована Стоиљковић рекла је да је група врло изједначена и да један гол или лопта могу да одлуче ко пролази у наредну фазу такмичења, а ко испада.

- Сматрам да је група је врло изједначена. Сви ривали су нам добро познати јер се често састајемо са њима. Група је таква да један гол или једна лопта може да одлучи ко пролази у наредну фазу, а ко испада -рекла је Стоиљковићева и додала:

- Данска је међу фаворитима на сваком првенству, па ће тако бити и на овом такмичењу. Последња два првенства су играле полуфинале, што довољно говори о квалитету екипе и не сумњам да ће и на овом покушати да остваре исти циљ, ако не и да оду корак даље.

Јована је навела да њена екипа од свих репрезентација у групи вероватно најбоље познаје Шведску јер је са том селекцијом била у истој квалификационој групи за Европско првенство.

- Иако без пар искусних играчица, Шведска и даље пружа одличне партије. Међутим, ми смо показале да можемо да играмо са њима равноправно и да их победимо - рекла је Стоиљковићева.

- Словенија је један од домаћина првенства што са собом носи велики притисак и очекивања, али и велику жељу код играчица. Мислим да ће меч на овом ЕП због тога бити знатно другачији у односу на наш дуел са Светског првенства у Шпанији прошле године. Као закључак, рекла бих да на крају све највише зависи од нас - закључила је она.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

5000
Prolazimo kao prvi u grupi
Tata ti Janez
Idemo *srpske* Slovenke i Slovenci da vas vidimo.Trenutak istine nije daleko.Pa tu je novembar pa januar i onda...
Otvoren prozoor
Daj moli te ne lupaj nego podrzi ekipu> Ne sladi se i nije li te sramota . Sve neki interesi mora da nisi zadovoljan sto tebe nema u nekom sistemu. Dobra nam je ekipa neka daju maksimum i neka se bore pa kako bude . ...Srcem svim za Srpski tim...
Šta
Šta si hteo reći, šta bi ti da vidiš. Ko su tebi srpski slovenci a ko slovenke Ne razumem, kakav trenutak istine. Pa u ovom sastavu i sa ovim trenerima smo vec bili na velikim prvenstvima

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.