Почетна / Рукомет / Репрезентација

Манојловић: А у чему смо ми то први у свету осим у неком спорту?

"Чињеница је да се нама поклопио жреб и да смо у Београду узели сребро, али било је и турнира када нас жреб није мазио, па смо за длаку остајали без значајнијег успеха"
ФОТО: АП

Специјално за Журнал из Веспрема: Срђан Судар

Може ли репрезентација без Станића до ЕП у Пољској 2016?

Није наша репрезентација један играч. Имамо јако озбиљан тим, добре голмане – истакао је Никола Манојловић.

Одавно се прича да смо домаћинска селекција, да само у Србији можемо до успеха?

То је тужно! Чињеница је да се нама поклопио жреб и да смо у Београду узели сребро, али било је и турнира када нас жреб није мазио, па смо за длаку остајали без значајнијег успеха. Али, зашто ниподаштавати нечији успех? Ружно је причати тако о било ком спорту или играчу. Шта онда рећи за кошаркаше што су изгубили 30 разлике у финалу од Американаца? У ствари, треба им рећи браво за сјајан турнир.

Застао је Никола, па подсетио:

Сећате се да је она прва наша генерација деведесетих неколико пута за длаку остала без медаље, па када у Тунису није ушао Суџумов шут за полуфинале... Нама се поклопило, још смо у полуфиналу ишли на Хрвате, где смо најмотивисанији.

А, потом је погодио право у мету.

Када ми помену ову тему увек кажем, а у чему смо ми то први у свету осим у неком спорту!

НЕМА ЖАЛА ЗА ЕВРО ЗЛАТОМ

Има ли жала за успехом на Играма?

– Добро смо почели турнир, играли солидно на почетку сваког меча у групи, али нам је завршница била лоша. Ипак, не сме да се заборави да смо тамо отишли са великим проблемима. Нама су то биле прве Игре. Не иде све у спорту како очекујеш, а када изгубиш самопоуздање...

А за златом на ЕП?

Разочаран јесам био, али сам после схватио да је то велики успех.

Комплетан интервју можете да прочитате у штампаном издању нашег листа за 27. март. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ. 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Strasno
Do pre ove izjave,smatrao sam Manojlovica za jednog kulturnog,odmerenog i pre svega pravednog momka (objasnio Ilicu neke stvari na utakmici),ali posle ovoga,zaista ne mogu da verujem iz kog razloga je njemu potrebna ovolika doza poltronizma. Uzas!!
dr
"Strasno" idi bre leci se. On nema rezernu otadzbinu. Nije on iz Pljevalja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.