Почетна / Рукомет / Репрезентација

Бранислав Покрајац: Потребна помоћ вишег тела

Највећи успеси наше репрезентације везују се за име Бранислава Покрајца. Прослављени стручњак, творац сјајне генерације деведесетих и освајач многобројних медаља, па и олимпијских, није се прикључио иницијативи бивших асова за смену владе у РС Србије, мада одавно указује

 

 

Остали сте неутрални?

Нисам, а нисам ни објективан. Одавно сам рекао да господин Марјановић мени никада неће бити председник. После искуства са њим у Партизану сам тако рекао и остао доследан. Имали смо Стручни савет, питали су ме да будем селектор, али нисам желео, онда је кандидат био Љуба Обрадовић и после тога је Марјановић укинуто ово тело.

Да ли сте видели писмо иницијативе?

Био сам тада на предавању у Новом Пазару, па сам касније видео. Нема говора, све што су тражили и зашта се боре су у праву. Они једино што захтевају су избори и ја не видим шта је ту лоше. Ја нисам потписник, али се слажем. Морам да истакнем да ми се допада и структура људи који су то потписали, јер су сви у своје време дали допринос рукомету. Читам и коментаре на интернету, не разумем омаловажавања, а с друге стране видим и да су се неки прилично разжестили, јер су угрожени.

Да ли мислите да може да дође до промена?

Не може овако, јер нема правну вредност, већ само морални притисак, а он гађа људе који га немају. Тако да, неће од тога бити ништа, осим ако се не умеша Министарство спорта и омладине или Спортски савез Србије. Јер рукомет нема кровну конструкцију, Савез се понаша као приватно предузеће и само Управни одбор може да смени председника, а зашто би то радио кад му је лепо. Мора да реагује неко више тело и реши проблем.

Савез је одговорио на писмо и истакао да је имао значајне резултате?

Освојене медаље на домаћем терену су жесток показатељ свега што се дешавало пре и после тога. И код жена и код мушкараца. Узмите сви и погледајте резултате остварене после тих медаља. Нема нас нигде. Наравно, далеко од тога да треба омаловажавати одличја, али нека неко објасни где смо пре и после тога. Некад је рукомет био заступник медаља, а сад су то преузели одбојкаши.

Какав је рад у млађим категоријама?

Никакав! Пре четири, пет година сам правио за РС Београда један програм, ту су били јуниори као демонстратори и онда сам сазнао да они плаћају клубовима чланарину како би тренирали! Онда долазимо до тога да неко ко је таленат не може да напрадује јер нема новца, а онај ко има наставља да тренира. Све је некако контра.

Професор Бранислав Покрајац је додао:

Такође немамо више ни критеријуме по којима би се бирали селектори. Некада се тачно све знало, а сад тренер мушке репрезентације може да буде човек без дана тренерског искуства, а камоли репрезентативног. Докле год буде тако, неће бити бољитка.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mile
Profesore, malo Vam je kratko pamcenje, a i trebali bi da obavestite javnost da ste u RK Partizan radili za 4.000 eura. U polusezoni koju ste bili trener ste osvojili 4 boda i to golom u poslednjoj sekundi u kacu i ne sviranjem sedmerca u Sapcu. Sto ne kazete da ste pre 2 meseca dobili konacnu isplatu od Partizana u iznosu od 890.000,00 i to za mesec u kojem Vas je Bas Marjanovic 3 puta ubacivao u autobus!!! I sada VI IMATE STAV. U Partizanu ste doziveli potpuni fijasko u smislu da su dva igraca (Perunicic i Radoncic) trenirali su cetvrtkom i petkom a igrali su 60 minuta!!! Kada ste osvojili medalju 2001 Vi ste nakon Mediteranskih igrara otisli u Porto za veci ugovor i tako ste Vi propustili priliku da osavremanite rukomet. A ako zelite i oko savremenih metoda rada, priznajete javnosti ko Vam priprema predavanja (Valdevit) i koje ste teme predavali na poslednjim seminarima. Ima toga jos profesore koliko god!!!
PAMTIMO I OVO..
Što bi se reklo ,,uz dužno poštovanje" ali valja podsetiti da je uvaženi profesor preuzeo Partizan u trenutku kada je on bio prvi na tabeli,a na kraju su u poslednjem kolu jedva izborili opstanak.Nisu ga isplatili do kraja zbog takvog rezulatata ,pa je morao na sud i otuda njegova nesnošlJivost prema tadašnjem predsedniku RK Partizan a sada RSS-a. Još jedna zanimljivost je ta,da se u prostorijama kluba pojavljivao samo 1 puta mesečno i to na prozoru gde su mu davali koverat sa novcem.Nema šta, čovek sa manirima.
ne poznajem kraju
krajin igrac i kolega@A ti bi junacino izbacio Arkana iz svlacionice da si bio na njegovom mestu i skresao bi u lice Aleksicki sta mislis o Julu.
krajin igrac i kolega
Ali pamtimo i da smo svi kod njega zavrsili sa teskim povredama i skoro smo invalidi. Takodje on nikada nije ostvario nijedan uspeh sa srpskim selekcijama jer nije ni bio selektor. Nek to proba pa nek prica. Lako je bilo velika Juga 20 miliona ljudi najjaca liga na svetu cetri meseca priprema a peta alternativa na nekoj poziciji bi bila reprezentativac u svakoj drugoj zemlji i plus do 28 godine nije moglo da se ide napolje pa svi tu na okupu itd. Vec kad je bila srj jedva bronza a Srbija sama srebro. Nije mu smeta ni Arkan u svlacionici ni Snezana Aleksic iz jula na celu saveza samo da on uzme kintu. U Francusku nije hteo da podje i udje u avion dok ne dobije pare a sa naj ekipim na svetu bio bronzani. Taj Marjanovic ne bi nasoj generaciji ni dao sansu da nije imao iskustvo sa njim kad ga je iz penzije doveo za silne pare u Partizan a on ih unistio. Od svih mladih igraca i Peruna koi je doveden iz pocasti on izabere Peruna da igra 60 minuta. Rezultat nula.
mn
Dosta vise tuta,kraja,vuja,cvele...hocemo lazica da cujemo o njegovim slavnim danima u trepci,stankovica i njegovom zlatnom dobu u ork nis.apatinskog rukometnog asa perovica smo upoznali pre neki dan.mozda i njima velja zabranio da daju izjave kao i saji.tisina tamo!
nm
Ma ko sljivi njih nizeligaske igrace daj nam Ti iskustva iz kila. Takodje mani te pupsovce sto nabrajas daj nam Ti sad frisko iz kelna sa f4 najsveziju pamet. E jedino ako si iz barse ili vesprema onda nista kao i da si iz grosvalstata dukle vibzezea. Eno u sportskim novostima zagmestar i stencl bas imaju intervjue kako pomoci hrvatskom zenskom rukometu. Bili domacini a nisu prosli u drugu fazu. Sa doktorom nauka na klupi i najboljim levim bekom evrope na terenu.
Boze pomozi
Potpisnici inicijative iz Nisa ako toliko misle dobro onda nek daju ostavke prvo u Nisu. Celu sezonu igraci igraju bez ijednog dinara.
Adidas
Da je srece da svi razmisljaju kao profesor Pokrajac. Milena Delic se potpisala hahaahha, pa ona je bila tu kad su se birali selektori iz 6 lige i sa dva dana radnog staza Kolakovic, Dincic itd...... Podrzala je da se izvrsi famozna zamena generacije gde su sklonjene 3..4 generacije daleko talentovanije od ove, pola otislo za Crnu Goru a pola prestalo da igra. Gde su nama generacije ,78,79,80,81,82, 83,84.. Te iste forsirane igracice nicim zasluzeno nisu internacionalnu utakmicu mogle da pobede od 2005 do 2012, onda su osvojile medalju kod kuce i nakon toga prikazali ono sto smo gledali od njih od 2005 do 2012. Da ne pricam zajecar klub reprezantacija i ostali promasaji, katastrofa totalna.. I sad ona trazi promene, sto ih nisi trazila kad je katastrofa pocela 2005...nego si bila deo toga svega, ..ma smejurija, kad cu da cujem da je neko iz saveza prestao da radi da je zamenjen sa boljim, SKOLOVANIJIM i uglednijim radnikom. Nikad verovatno.
Rujo
Nije istina da pola igračica igra za Crnu Goru. Sve igračice sadašnje su rođene u CG, osim Crnogorke Kaće Bulatović. I još nešto, zadnjih 20 godina nijednom prvak Srbije nije pobedio prvaka CG. Dakle, Budućnost je pobednik u svim klupskim igrama sa srpskim prvakom. To je istina, ostalo mašta i zabluda.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.