Почетна / Рукомет / Репрезентација

Бошковић: Улога аутсајдера разлог да покажемо инат, нећу о девојкама које нису ту

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да је национални тим аутсајдер против Румуније, али и да има велики мотив да се пласира на првенство света у Данској.
ФОТО: Д. Жарковић

Рукометашице Србије ће у баражу против Румуније наступати без четири најбоље играчице Андрее Лекић, Сање Дамњановић, Катарине Томашевић и Драгане Цвијић због сукоба са селектором.

Цвијићева је повређена, али не бих пуно причао о девојкама које нису ту. Из румунске перспективе, Србија је аутсајдер. По њима јесмо тотални аутсајдери, али то је разлог више да покажемо веће хтење, инат и жељу. Морамо да будемо паметни и не сумњам да ће девојке одиграти борбено, али не брзоплето – рекао је Бошковић за сајт РСС.

Он је поручио да садашњи тим нема лидера, али да увек неко може да се издвоји.

Ово је репрезентација која је освојила Медитеранске Игре уз додатак Цвијићеве. Тада смо играли најлепши рукомет и сви су били одушевљени нама у Мерсину. Немамо притисак и зато сам се одлучио за овакав састав. Очекујем да буду праве Јована Стоиљковић и Биљана Филиповић – навео је Бошковић.

Према његовим речима кључ победе лежи у заустављању најбоље румунске играчице Кристине Неагу.

Она је прави мушки леви бек, сјајна је. Не могу да причам о томе шта ћемо играти, спремили смо се за све и покушаћемо да одиграмо најбоље. Неагу јесте најбољи леви бек, показала је то у Подгорици, али не бисмо смели запоставити ни Елисеи, ни оба десна бека, десно крило. Јако су добре и квалитетне – закључио је Бошковић.

Први утакмица баража између Србије и Румуније игра се 6. јуна у Краљеву, док је седам дана касније на програму реванш у Клужу.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vuk
Nije samo selektor kriv. Rukometna liga je slaba, najlošija od bivših republika. Mi ne igramo evro ligu. Sve republike igraju , osim nas i BIH. Poboljšati ligu, da igra regionalni, iako smo nasjlabiji. Važno je steći rutinu.
Ja
Baki B3
Nele
Pljuvaci napolje! Ja volim Srbiju.Ja volim Saju i Perketa-pljuvaci napolje.Zivela Srbija! Sram da vas bude.Mi sada kada pobedimo Rumuniju idemo u Rijo.Pljuvaci napolje.Zivela Srbija.Napred Sajo-ti si nas vodja!
nele tri
opet ste nervozni verovatno promet u obucarstvu opada jer zbog rukometa niste. Napred srbija Bog dobrima pomaze a ni vajld kard nije loš za dansku
VV
Gde si bre Nele nema te,pustili te a?Verovatno legla i plata da krenes sa podrskom...!?Dezorijentisan u vremenu i prostoru kao Saja i ostali iz RSS...sat vam otkucava !!!Gotovi ste !!!
Прикажи још одговора
Svasta
Nekada se zapitam da li se ove stvari desavaju samo nama?
milovan
Putuj igumane, ostavio si neizbrisiv trag u srpskom rukometu.Sada nema Velje, da ti brani, da odgovaraš na pitanja novinara.Sada si u potpunosti "preuzeo odgovornost".

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.