Почетна / Рукомет / Репрезентација

Капитен Орлова Илић изабран за најбољег играча Веспрема

Леви бек Србије убедљиво тријумфовао у изузетно јакој конкуренцији и наставио да ниже успехе и признања
ФОТО: Н. Неговановић

Сезона није још ни почела, а капитен репрезентације Србије Момир Илић (33) већ скупља признања.

После сјајних партија у припремном периоду и освојеним пехаром за најбољег играча на престижном турниру у Стразбуру, на адресу врсног левог бека је стигао још један трофеј.

Аранђеловчанин је проглашен најбољим играчем Веспрема у претходној сезони, а добро је познато колико је ово престижно и важно признање за све у овом клубу.

Поготово ако се има у виду да је Моша победио у сезони кад се капитен Мађарске репрезентације и икона клуба, Ласло Нађи вратио у тим.

Гласање је први пут обављено 2009. и од тада је постало традиционално, а занимљиво је да су само два пута тријумфовали странци.

И оба пута су у питању Срби. Још 2011. за прву виолину клуба је проглашен садашњи селектор репрезентације Србије Дејан Перић.

Момир Илић је сад тријумфовао са 9.120 гласова, други је био Роланд Миклер са 8.915, трећи Андреас Нилсон са 6.550, док је Ласло Нађ тек четврти са 961 гласом.

Стамени Аранђеловчанин је прошле сезоне био најбољи играч и стрелац Веспрема, и то у години кад је остварен најбољи резултат у богатој историји, финале Лиге шампиона. Кад је у питању индивидуално признање, Илић је другу годину за редом понео епитет првог стрелца Лиге шампиона

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kim
Da li je i peric dobio priznanje za naj..... trenera
kim
A ti verovatno nagradu za najpametnijeg citaoca zurnala
Strategija Strategije
Nije dobio je Perun za najdržavnog sekretara !
maki
Zasluzeno,svaka cast!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.