Почетна / Рукомет / Репрезентација

Јуниори Србије поразом отворили ЕП у Аустрији

Фаворизовани Скандинавци тек у финишу успели су да сломе отпор чете Александра Брковића, коју већ очекује нови дуел са Швајцарцима

Почетак је био добар, 3-2-1 одбрана изненадила је ривале, па су Орлићи повели 4:1 у осмом минуту, имали су и напад да повећају вођство. Нису успели, Данци су се брзо прилагодили на изненађујућу одбрану Срба и изједначили на 5:5.

Успели су момци са Јиланда и да поведу 9:8, али не и да стекну већу предност, пошти су ефикасни Сретеновић и Ђукић држали Орлиће на голу минуса до одмора.

Почетак другог полувремена донео је ефикаснију игру Данаца, пет брзих голова донело им је предност 17:14, али су се Радовановић и саиграчи примакли на 19:20 на 15 минута до краја.

Још једном су Скандинавци дошли до три гола предности (23:20), а онда су још више стисли одбрану, уследила је серија 6:1 за недостижно вођство 29:21, које су лако задржали до краја засевши на челно место у групи.

Србија – Данска 23:31 (13:14)

Дворана: СЦ Траун. Гледалаца: 200. Судије: Мандак и Рудински (Словачка). Седмерци: Србија 1 (0), Данска 5 (5). Седмерци: Србија 8, Данска 12 минута.

СРБИЈА: Белош 1, Живковић, Радовић, Куртеш 1, Ђукић 7, Цупара, Шотић, Сретеновић 5, А. Радовановић 3, Радојковић, Рађеновић 1, Војводић, Младеновић 4, Чагаљ, М. Радовановић 1, Милосављев.

ДАНСКА: Педерсен 1, Киркелоке 2, Ларсен 8, Албертсен 1, Нилсен Гаде, Кергард Педерсен, К. Јенсен 4, Тидеманд 1, Ландберг, С. Х. Јенсен 3, А. Х. Јенсен 5, Франдсен, Јакобсен 5, М. Јенсен, Хансен, Аструп 1.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Miki
Ko je birao ove nase golmane, jednostavno nemam reci..
ucitelj generacije
Golmani su bili -tugaaa. Bas bas losi (sto nije pokusao sa trecim - decko je sedeo na klupi) Bezidejan napad bez protoka lopte statican i staromodan rukomet Bez ikake ideje a pogotovo sanse da se napadne rezultat. veliki strateg brkovic jos jednom je pokazao neznanje i los odabir igraca
Nikola
Zadnjih 15 min? Vazi! Pa svako ko je gledao utakmicu je video da su Danci igrali na "pola gasa" u prvom poluvremenu. U svlacionici im je selektor "objasnio" stvari i momci su izasli na teren,prebacili u cetvrti stepen prenosa (brzine) od ukupno sest i krajnji rezultat je taj koji jeste.Ni jednog jedinog trenutka nije dolazila u pitanje njihova pobeda,samo je bilo pitanje sa kolikom razlikom.Nasem "selektora" bilo je tuzno gledati,a bogami i slusati.Zalosna prica i zalosno izdanje.
Nis
Dare careee.
P. S.
"Radovanovic i saigraci" to pise i na rss - radovanovic je bio jedna od najvecih rupa a nije ni kapiten i pitam se zasto je ovde istaknuto njegovo ime kao da je heroj utakmice.
rukometas
Bas cudi da inace rukometno potkovani Brkovic nije nasao takticka resenja za igru protiv Danaca.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.