Почетна / Рукомет / Репрезентација

Селектор Цветковић добио помоћника Исаковића, за тим каже: Mорамо да мобилишемо најјаче снаге

Јовица Цветковић обелоданио шири списак од 28 играча за мечеве против Пољске и Румуније у квалификацијама за ЕП
ФОТО: Н. Неговановић

Привремени селектор Србије Јовица Цветковић је обелоданио шири списак од 28 кандидата на које рачуна за прва два меча квалификација за Европско првенство 2018 у Групи 2, против Пољске 3. новембра (20 часова) у Гдањску и три дана касније у Нишу (18 часова).

Како је и најавио, одмах по избору, одлучио се за момке са којима је већ радио у националном тиму.

Од играча на које би Цветковић да се ослони на отварању квалификација, некадашњи капитен Орлова Момир Илић се већ изјаснио да неће да се враћа из репрезентативне пензије, иако се нови селектор нада да ће променити одлуку.

Марковић у идеалних седам ЛШ

Каква недеља за Добривоја Марковића. Тек два дана пошто је Јовица Цветковић обелоданио да поново рачуна на њега када је репрезентација у питању, момак из Гајдобре је извојевао прву победу са Загрепчанима у Лиги шампиона ове сезоне после четири узастопна пораза.

Игра у том мечу, шест голова, обезбедили су му место на левом крилу у идеалној постави петог кола. Поред некадашњег златног кадета, у идеалних седам нашли су се још голман Гонсало Перес Варгас (Барселона), леви бек Ханијел Лангард (Ла Риоха), средњи Анди Шмит (РНЛ), десни Рамазан Доне (Бешикташ), десно крило Блаж Јанц (Цеље) и пивот Рафаел Баења (РНЛ).

Дарко Станић такође има своје разлоге за изостанак, њему је понуђено и да ради са голманима. Алему Тоскићу је Цветковић дао додатно време за коначну одлуку.

– Гледамо да направимо најјачи састав у овом моменту. Као што сам већ рекао, морамо да мобилишемо најјаче снаге. Још разговарамо, планирам за неколико дана да идем и у Скопље да поразговарам са момцима који доле играју. Најкасније до среде даћемо и краћи списак од 18 имена.

Место међу 28 нашао је и Стефан Терзић, сада играч португалске Бенфике, кога у националном није било још од краја 2012. и пријатељских мечева са Немачком. У то време је био играч Хамбурга.

Поново је ту и Александар Станојевић кога исто тако дуго није било на репрезентативним списковима.

А, међу 28 су и тројица из домаће лиге, лево крило Звезде Младен Шотић и двојац из Партизана Лазар Кукић и Немања Живковић.

– Желели смо да им ставимо до знања да обраћамо пажњу и на њих, да им то буде стимуланс да раде још више – казао је Цветковић.

Исаковић први сарадник

У Цветковићевом стручном штабу место је нашао добар део сарадника из његовог прошлог мандата за кормилом Орлова, попут тим менаџера Часлава Грубића, доктора Слободана Џудовића, док је сада место помоћног тренера припало Марку Исаковићу, физиотерапеут биће као и у претходном периоду Влада Радуловић, а место у стручном штабу припало је и Стевану Лукићу.

На списку од 28 имена селектора Орлова Јовице Цветковића су:

Голмани: Дарко Станић (Ел Џаиш), Страхиња Милић (Вардар), Иван Гајић (Цеље), Дарко Арсић (Металург), Владимир Цупара (Адемар Леон).

Лева крила: Немања Илић (Тулуз), Добривоје Марковић (Загреб), Младен Шотић (Црвена звезда).

Десна крила. Дарко Ђукић (Виве Килце), Богдан Радивојевић (Фленсбург), Немања Живковић (Партизан).

Пивоти: Растко Стојковић (Брест Мешков), Алем Тоскић (Горење), Зоран Николић (Констанца), Мијајло Марсенић (Вардар).

Леви бекови: Момир Илић (Веспрем), Момир Рнић (Мелцунген), Петар Ђорђић (Фленсбург), Жарко Шешум (Гепинген), Илија Абутовић (Вардар).

Средњи бекови: Петар Ненадић (Берлин), Лука Митровић (Горење), Лазар Кукић (Партизан), Ненад Вучковић (Мелцунген).

Десни бекови: Марко Вујин (Кил), Немања Зеленовић (Магдебург), Стефан Терзић (Бенфика), Александар Станојевић (Ал Ахли).

Коментари33
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hrabro
Ocekujem od Cveleta da pusti Zivkovica,i da mali nastavi gde je stao... (bude najbolji strelac gde god se pojavi,na bilo kom turniru,takmicenju,kupu,sezoni ) I ako Bog da odemo u ljepu njinu,i tamo bude najbolji strelac kao sto je i letos bio na univerzijadi u rijeci
Zasto nije pozvan golman Obrad Ivezic? koji je odveo reprezentaciju na EURO2016 u Poljsku svojom odbranom protiv CG u zadnjoj sekundi...
Rukometaš
Kako što pa znaš ti odakle je on? Iz kog mesta? Jedva smo i Šešuma prihvatili neće čikaMiki ni da čuje ni za koga iz Vojvodine a sve teže i iz centralne Srbije. Kaže igrači iz unutrašnjosti nemaju školu. Ne postavljajte više takva pitanja.
Jagodinac
Ti mislis da je Cvele gledao tu utakmicu. Poslednji put je gledao reprezentaciju na Mediteranskim igrama 2013 u Italiji. Zbog viskija i partije karata umalo on Cane, Dr Jova Zmaj (Djukici uveoci) i Steva padobranac nisu zakasnili. Spasao ih Bane fizioterapeut koji je znao italijanski. Pa to je vazno, pusti me tih prica o Ivezicu. To sto on nije gledao nije se ni dogodilo!
Bravo za redakciju
Pun pogodak novinara.. Selektor je zaista dobio, a ne izabrao pomočnika, Ko je birao i postavljao ja vas pitam?
Rotšild
Pregledaj malo Božapediu pa se informiši.Potiče iz familije Rotšild.Jedino ona može da vrati njegove dugove
Arabia
Ta igracka ce skupo kostati srpski rukomet. pametni i obrazovani ljudi su se povukli ne zele da ratuju, da ih prozivaju, vredjaju, omalovazavaju ... do tada ce ovi na platama munje, peruni, gromovi, boze, kartarosi, alkosi da tutnje, onda ce da se posvadjaju medjusobno i to je tako cca.2 godine
Прикажи још одговора
Blea
Bruka i sramota da nisu pozvali orbovica ,djekica i elezovica
duki
Izgleda da je uslov za kompletan strucn i za medicinski tim da bar tri godine nije krocio u hali i nije gledao ni jednu jedinu utakmicu u nasoj zemlji,a sto uz izbor igraca pokazuje kako se odnosimo prema drzavnom grbu i drzavnim parama.Nekada je Velja preuzimao odgovornost za lose rezultate i ne znam ko ce sada?Rukomet je dotakao dno.
Pamtimo.
Sada ? SNS , i drzavni sekretar perunicic. on je ovu kliku doveo sa SNS na vlast u RSS. Dakle POLITIKA u SPORTU ! Boza u sluzbi Zvezde, SNS i politike, salto mortale od mahanja zastavicom na mitnugu DS-a pre 4 godine do lidera SNS, danas. pamtimo. ALi i vraticemo. Duplo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.