Почетна / Рукомет / Репрезентација

Србија остала без још једног играча: Орлови без Тоскића

После отказа Илића, Вујина и Станића, још један играч се захвалио селектору. Цветковић тренутно борави у Скопљу
ФОТО: М. Рашић

Није прошло ни седам дана како је именован за селектора репрезентације Србије, а Јовица Цветковић се већ суочава са великим проблемима.

На ширем списку од 28 играча нашли су сви најбољи рукометаши у овом тренутку. Међутим, списак није ни угледао светлост дана, а откази су већ почели.

Најпре се на позиву захвалио бивши капитен и лидер тима Момир Илић, који је истакао да не жели да се враћа у државни тим, јер је репрезентација за њега одавно завршена прича. Дарко Станић је истакао да има своје разлоге, а било му је понуђено и да ради са голманима.

Непријатно изненађење је стигло из Немачке, јер је десни бек Кила, Марко Вујин саопштио како у овом тренутку не може да помогне државном тиму. Као разлог овај Бачкопаланчанин је навео повреду.

Последња у низу лоших вести дошле су од пивотмена Горења Алема Тоскића. Некад незамењив на црти српског државног тима је добио позив, а потом замолио Цветковића да размисли пре него донесе одлуку.

Селектор му је дао још неколико дана за размишљање, а онда је Тоскић послао негативан одговор и захвалио се на позиву.

Цветковић је у среду боравио у Скопљу где је обавио разговоре са осталим репрезентативцима, који бране боје Вардара Страхињом Милићем и Илијом Абутовићем, док је ту био и голман Иван Гајић, који је у Македонију дошао са Цељем.

Репрезентација Србије квалификације за Европско првенство у Хрватској наредне године започиње у четвртак 3. новембра утакмицом у Пољској.

Три дана касније Орлови ће у Нишу дочекати селекцију Белорусије. У групи са нашим момцима је још тим Румуније, а две најбоље пласиране екипе ће обезбедити пласман на шампионат Старог континента.

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Njofra
a hoće li Vujin igrati za reprezentaciju kad se oporavi
Grga
Strucnjaci sta bi ovo veceras
Serbissimo
Videti mi EP u Hrvatskoj necemo, Belorusi ce da nas isprase a o Poljacima necu ni da pricam. Ko gleda Meshkov Brest a pogotovo Kielce u Ligi Shampiona zna o cemu pricam. Cak ce i Rumuni biti krupan zalogaj.
sone
sta se ovo desava sa srpskim rukometom pozvani igraci odbijaju da igraju za reprezentaciju
Pola Madjar Pola Ustasa
Tuga za igrace vojvodine zaista,elezovic talentovan igrac,orbovic hahaha... ZIle sa gasom do kraja,najbolji strelac i u kvalifikacijama,i u Hrvatskoj kao i letos na univerzijadi u istoj ljepoj njinoj !
rukometasi
Oces da kazes da Orbovic nije zasluzio poziv e mon prijatelju ti onda mora da gledas rukomet isto koliko i cvetkovic!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.