Почетна / Рукомет / Репрезентација

Рисовић: Помогле су им и судије, одржавале су Шведску у игри на све начине

После убедљиве предности крајем првог полувремена (17:11) Српкиње су сопственим грешкама помогле ривалкама да на крају дођу до повољног резултата, а саме су морале да се спасавају од пораза (30:30)
ФОТО: Фонет/ЕХФ

Kапитен Катарина Крпеж-Шлезак лавовски се борила у сва три меча, имала је и против Шведске у првом полувремену неколико мајсторских потеза, после мале кризе у наставку постигла је изузетно важан гол за вођство у 55. минуту.

- Јако тешка утакмица. Стигао нас је умор. Бориле смо се до краја, нисмо посустајале. Боље сада да изгубимо бод него касније. Срећне смо, нико није очекивао да овако одиграмо, наша игра је била невероватна. Надам се да ћемо наставити овако и у Гетеборгу, борићемо се до краја, надам се до полуфинала - рекла је Сомборка.

Голман Јована Рисовић на крају је испала и један од јунака, 50-ак секунди пре краја при резултату 29:30 одбранила је Оденовој зицер и омогућила екипи да се бори за бод, што им је на крају и пошло за руком.

- Невероватна утакмица, и физички, и емотивно тешка. Оставиле смо последњи атом снаге на терену. Имале смо и игру, и вођство, пале, помогле су им и судије. Нису судиле оно што је требало. Одржавале су Шведску у игри на све начине. Честитала бих својим девојкама јер смо играле јако добро одбрану. Мало се у нападу нисмо сналазили, али све у свему сам јако поносна, јер смо направиле велики резултат и нисмо нам дали да нас сломе. Знам да многи нису веровали да можемо да пренесемо три бода, али могли смо и сва четири. Идемо даље. Наставићемо да играмо овако и у Гетеборгу и сигурна сам у позитиван резултат.

Уочи поласка у Шведску рекли сте да имате осећај да ће то све бити ОК?

– Јесте, то је то. Захвалила бих се и нашим навијачима који су били са нама у великом броју. Да чула сам их...

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boki
Imamo bolje sudjenje nego u BG na SP i EP...a za igru svaka cast!
013
Vazi Boki Bozo Bozice :-)))) Sreca ima i prenosa
Dortmund Nis
Ajmoo devojke vidi se da imate ogromnu zelju za uspehom i samo korak po korak do polufinala. ne obazirite se na negativne komentare vec lagano koracajte do sledece pobede. Mi strastveni ljubitelji rukometa smo uz vas bez obzira na konacan rezultat na ovom prvenstvu... AJMOOOOOO DEVOJKEEEEE
Zeljo
Cestitke curama na izvanrednoj borbenostiali opet stara boljka vracanje nazad je opet bila rak rana jer su svedjanke imale kontre veoma brze stoje i reporter pomenuo. Samo mi nije jasno da se kod +6 srlja kao grlom u jagode zar nitko ne zna da stane na loptu i da se odigra miran napad i ide na sigurno.Nadam se da ce biti u slijedecim mecevima jos bolje jer ove slijedece protivnice dosta brzo igraju. Zato srecno cure u nove pobijede.Pozdrav svima.
Rukometaš55
Tebi svaka čast, al nemoj o suđenju...
Istina
Tako je, devojko. Još samo pomni našeg predsednika Jožu, koji je odradio sudije, kao zvaničnik EHF-a.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.