Почетна / Рукомет / Репрезентација

Одјеци седнице УО РСС: Сукоб Ђукића и Марковића, расправа о селектору прекинута

Управни одбор Рукометног савеза Србије заседао је у уторак у Београду, без председника Велимира Марјановића, а највише буре изазвала је тачка девет (активности репрезентативних селекција) под којом је разматрано питање новог селектора, пошто је стари, Владан Матић, поднео оставку после неуспешног баража са Чешком за СП у Катару 2015
ФОТО: Д. Жарковић

Ипак, ништа није одлучено, пошто је Марјановићев заменик на месту председавајућег Борислав Перовић морао да смири узавреле страсти између члана УО Милана Ђукића и челног човека Тренерске организације Саше Марковића, па је без гласања прешао на тачку десет, док су они своју расправу наставили, само тише.

УО РСС је преко преко Заједнице тренера, тј. челника поменутог тела Марковића, упутио неколико могућих профила селектора нагласивши да жели да се селектор тражи међу члановима Заједнице тренера РСС,  и позвао је да се изјасни, што је она и учинила.

Подпредседник УО Синиша Лазић је потом истакао да наше млађе селекције ништа нису урадиле у последње време, а нису их водили странци, него наши тренери.

Марковић му је одговорио:

Ми смо само за поштовање аката РСС. Тренери у Србији су рудари, раде у ратним условима. Због њих и постоји рукомет у Србији. Ван земље имамо преко 1.000 играча, а њих су створили ти тренери. Један од њих је и селектор жена Саша Бошковић, а пре њега та селекција није освојила ни бод на великим такмичењима. Тако ће бити и код мушкараца ако се успостави пирамидално устројство. Да су неки наши други чланови водили кадете и јуниоре било би и медаља.

Хвалоспеви о тренерима „натерали“ су члана УО Милана Ђукића да се јави, јер Марковић нигде није поменуо заслуге клубова:

А где раде сви ти тренери? Ја кад треба да нађем једног за клуб не могу да нађем двојицу од тих ваших 600 да причам са њима. Када тих 600 толико добро раде што их не траже на западу? И, каква је квалификација у животу држављанство? Не видим да ће тренер бити бољи ако има држављанство Србије. Ви сте као тренерска организација за мене потпуна магла.

Ту се расправа жестоко распламсала, тонови су се подигли...

Наша два човека су селектори страних репрезентација, а још много их ради преко границе. Шта мислите зашто ви нисте председник Кила? Ако су већ наши председници клубова толико добри. Од скоро сте на челу клуба који је добар. Млад сте војник у овом спорту да тако разговарате.

Председавајући Перовић је морао да се умеша, покушао је да смири Ђукића и Марковића, после неког времена је и успео, али је прича о селектору заустављена у старту. Никаква одлука није донесена.

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ocevidac
Blizak sam sa markovicem godinama vec...manje se razume u rukomet no ceca velickovic u jazz muziku manje no ivica dacic u vegeterijansku ishranu.....sve navedene osobe su. Iz velegrada zitoradje.....
Risto.buha
ZA KOJI DAN NAKON 35 GODINA PROFESIONALNOG TRENERSKOG STAZA ZAVRSAVAM TRENERSKU KARIJERU....15 DECEMBRA OVE GODINE IDEM U NEMACKU PENZIJU ZASLUZENU 17 GODISNJIM RADOM U BUNDESLIGI....PONOSNO GLEDAM NAZAD MORE MOJIH IGRAC NEKI JOS UVEK IGRAJU U REPREZENTACIJI SANJA RAJEVIC..ANA DJOKIC...DANINELA MATIC....MORE KLUBOVA U KOJIMA SAM RADIO I PO VISE PUTA...8 ZEMALJA KOJE SAM TRENIRAO I USPESNO VODIO BAHREIN JE KVALIFIKOVAN NA SVETSKO PRVENSTVO I TO PREKO KOREJE JAPANA KI E KATARA I DRUGIH.....SRBIJA NIJE..SAVLADO 8 JEZIKA.....NIGDE I NIKADA NISAM DOBIO OTKAZ......GOSPODINE MARKOVICU NEKO SE UPLASIO DA CU MU UZETI MESTO NE NE JA U SRBIJI NECU RADITI...JA IMAM PONUDE OD KINE ....EMIRATA ......AZAJRBEDZANA ALI VAS MOZE BITI SRAMOTA NAKON 35 GODINA SKINULI STE ME SA LISTE TRENERA ZASTO ZATO STO SE NEKO BOJI ZA NJEGOVU POZICIJU....ZNATELI GOSPODINE DA SAM ZAJEDNO SA JEZDIMIROM STANKOVICEM OSNIVAC TRENERSKE ZAJEDNICE....BUDITE SIGURNI DA JA NECU PISATI MOLBU DA BUDEM NA VASOJ PRIVATNOJ LISTi
Realno
Kategoriazija se vrsi spram toga ko je PLATIO vise seminara ? Onda bolje odmah platite "rudaru iz ratnig stanja" i mirno Blace !
Pinki
Smena predsenika trenerske zajednice !
Прикажи још одговора
Treneri
Predsednice obajsni nam kako je i na koji nacin i ko doneo odluku, po kojim kriterijumima da se Aleksandar Brkovic posalje za EHF MASTER COACH ? Ima li veze njegovo slanje na kurs sa tvojim statusom u zajednici? Odluku nije doneo nadlezni organ i ona je pravno nistavna. Sad ce i Brkovic morati da se cese po glavi . Sta si time resio ? Svoj status ? Rusi ti se kula od peska !!! Jevto podnesi ostavku , povuci odredjene ljude sa sobom i da rusimo bragru Sav dokumentacija oko ovoga je poslata Djukicu na klub ! Tek da znas...
megatrend
xaxaxaxaxaxaxa Brkovic MASTER COACH. Jao bre Srbijo..
licenca boj
pogledajte samo spisak licenci, polovina njih je posao zavrsila preko veze. neko ne moze da radi, a neko moze... a tek upravni odbor, tuga...
007
Pa to su tih 600 trenera o kojima "profa od klupe" priča... Nastancujes 600 trenera... Oni te izaberu za predsednika... Ubiras clanarinu ... Od clanarine isplacujes dnevnice ya 2-3 sastanka u Bgd na koje putujes kolima predsednika Skupstine koja su opet drzavna, uslovaljvas izbor selektora da bi bio deo strucnog staba, cutis na UO RSS , klimas glavom, gledas da budes dobar sa veljom, radis na faxu, stancas diplome, imas optuznicu, vesto krijes a ond ati se desi da ti sve to u lice saspe predsednik sampiona na sednici UO RSS - mislis slucajno ? nece biti da je slucajno. rade te profo moj danima, mesecima...
Kica
On je toliki strucnjak i profesor i doktor da svoju cerku je uvek gurao po reprexentacije zbog stipendije,a da nikada nije igrala nigde uvek slep sluba,normalno da studira na njegovom fakultetu i hvali se po lokalne televizije kakva je sportista i student.Tuga,to smo mi pitanje za sve nas.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.