Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ненадић голом кроз ноге Попескуу у последњој секунди донео победу Србији против Румуније (ВИДЕО)

Орлови славили у 3. колу квалификација за Европско првенство у Хрватској 2018. године, савладали у гостима Румунију, у драматичном мечу, са којом играју и 7. маја у Крагујевцу (20 часова)
ФОТО: Д. Жарковић

Румунија – Србија 22:23 (9:13)

Баја Маре - Дворана: Ласкар Пана. Гледалаца: 2.080. Судије: Јеспер Киркхолм Мадсен и Хенрик Мортенсен (Данска). Седмерци: Румунија 6 (4), Србија 2 (2). Искључења: Румунија 10, Србија 10 минута. Семафор: 2:3 (10), 7:5 (18), 8:8 (21), 8:12 (28), 10:14 (35), 15:15 (44), 26:18 (47), 20:20 (54), 20:22 (56), 21:22 (57).

РУМУНИЈА: Јанку, Ћинтек, Моћану 3, Рамба, Григорас 3, Јонеа 8 (4), Попеску, Ракотеа 2, Садoвеак 2, Чепреги, Лазар 1, Хумет, Фенићи, Ониејекве 3, Савенко, Павел. Селектор: Ћави Пасквал.

СРБИЈА: Шешум 1, Ђукић 4, П. Ненадић 7 (2), Марковић 2, Ђорђић 4, Стојковић 1, Н. Илић 1, Милић, Зеленовић 2, Чутура, Продановић, Абутовић, Д. Ненадић, Марсенић, Вујин 1, Цупара (2 седмерца). Селектор: Јовица Цветковић.

 

После три кола квалификација за Европско првенство у Хрватској 2018. године Србија, Белорусија и Румунија су изједначене на челу са по четири бода, док је Пољска и даље са "кромпирићем" на зачељу.

Драма у Баја Мареу. Пет минута пре краја 22:20 за Орлове, и то са играчем мање после украдене лопте Петра Ненадића и успешно реализоване контре. Ипак, Григорас је брзо узвратио за 21:22, а онда је селектор Јовица Цветковић узео минуту одмора, тражио само да се не направи грешка, али...

Промашио је Ненадић, потом и Вујин, али су узвратили и Румуни. Пола минута до краја Ненадић се кандидује за трагичара, прави фаул у нападу, у контри Јонеа погађа са крила за 22:22, али остаје двадесетак секунди за последњи напад Орлова.

Лопта три секунде пре краја долази до Ненадића, а он је по средини са земље шаље голману Попескуу кроз ноге за победу Србије 23:22 и постаје јунак!

Коментари63
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ненад
Опет пљувачи на делу али су им играчи и стручни штаб на челу са Цветковићем запушили уста прво полувреме одлично друго много лоше али смо на крају добили голмани добри поготово Цупара П.Ненадић одличан
Предраг
Николићу српски се пише малим с чак и у Лесковцу а не желите одвојено чак и у Скопљу. На прошло ЕП смо ишли и тамо избачени од твојих другара колега. И опет смо сви критиковали тада селектора и све као и сада а чак и нисмо колико треба после историјског пораза у Нишу од Белорусије. Узгред тај селектор који је као први у групи завршио квалификације и победио ове Норвежане које све газе по Европи је смењен као лош па што овај не ни био лош? А како сте га сменили? Тајно и на силу. С ми смо га овде критиковали јавно и конкретно за рукомет је било битно да се о томе прича да поднесе извештај да следећи не би правио исте грешке али ви на силу постављени само на силу и умете. Два важна бода и биће два у Кг и? Шта онда? Где куда? Шта идуће године? Али не разумеш ти то или да преведемо на твој језик? Не разбираш.
ja...
...bih te ...pitao sta je to fenomenalno odigrano?Svi nasi igraci igraju u jakim Evropskim klubovima i svi do jednog su ranije igrali za reprezentaciju znaci sa dugogodisnjim iskustvom pa nista novo i nisu mogli da nauce a pogotovu od Cvetkovica.
Прикажи још одговора
banjica
Pokazalo se da smo i mi i Rumuni drugorazrerne rukometne nacije.Jedino sto raduje su dva boda.Sve ostalo za brigu.Odbrana kao sir kroz koju su Rumuni lako prolazili.Znalo de da je pivotmen bio njihov najbolji igrac u prve dve utakmice i to nije reseno jer je radio sta je pomislio.Kod nas sve na licnu inicijativu i inspiraciju,malo Nenadic,malo Cupara,malo krila i na kraju mnogo srece.Bez sistema i bez dogovora a rukomet je ipak kolektivna igra.A tajm aut kad kod Saje na galamu i bez konkretnih zadataka,moramo odbranu,siguran napad,ti utrci...A najruznije je ono zvizdanje na prste u komunikaciji sa igracima.Bruka.Tako ja zovem moje kuce Dzekija kada smo u parku.
Solo Jeremija
Znači čak i Džeki se menja odbrana napad. Ništa od nas onda. Nema rukometa ako ne igraš odbranu ili menjaš trojicu odbrana napad. A kod nas prvo u izveštajima ko je koliko dao roditelji prvo pitaju koliko je moje dete dalo treneri prvo to kažu itd. A Nemci bez ijedne zvezde pregaze Vujinu Sloveniju 10 razlike jer poštuju ove principe. Uzgred ne vidimo pola strane o toj utakmici kao kad Slovenija pobedi?
Red Star Forever
Bravo Srbijoooo!!! Ja ipak ne mogu da shvatim sta se to desava Vujinu???Covek je za citavu utakmicu imao samo DVA suta!!!!!!Jedan u mrezi i jedan u stativi!!!!Nisam rukometni ekspert ali to je stvarno veoma tesko razumeti!Idemo u nedelju na novu pobedu i onda cemo biti mnogo blizi evropskom prvenstvu!!
Zak
Imamo levog beka u malom Jovanovicu, ali moraju da igraju "zasluzni" pitomci i oni koji poznaju Rumune privatno iako im je radijus kretanja kao kombajn Zmaj 142
amsterdam
Ne bih se slozio za Nenadica, u Berlinu igra sasvim dobro, razigrava saigrace. Za Sesuma se slazem u potpunosti.
Прикажи још одговора
Han Solo
Lepa pobeda protiv solidnih Rumuna i sjajne publike. Tužno što Žurnal postaje poligon za borbu frustriranih rukometnih funkcionera, inače, jednako ogavnih poput mufljuza iz fudbala. Narod se raduje, a Vi...zadrigli go.....?
Bane
Odlican komentar
Bgd
Ozbiljno ??? Sto ih ne preskocise pre 9 meseci ??? Sad bi da se ne cuje glas onih koji su protiv i OVIH lopova
Прикажи још одговора
Crknite trovaci
Dzaba vam trov(a)ci moji sinovci, dzaba vam bilo vase mrzovolje, Cvele ipak vara malo bolje! I povukao je Nenadica na 22:22 mrtav ladan Joca zvani pub! Sta cemo sad sejaci mrznje? Pobedi Cvele, ajde polako u rupeeeeeee...
Pojma ne znate
Covek zvani Cvele igra Barbut
A ti ?
Sta je? Odrao te u pokerici pa si ljubomoran, ahahahaha, misuuuuuui
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.