Почетна / Рукомет / Репрезентација

Белоруси победили Румуне и послали Орлове на Европско првенство у Хрватској 2018. године

Пулени селектора Јовице Цветковића су у суботу победом могли да овере визу за ЕП, али су само ремизирали са Пољацима (34:34) у Чаиру и морали су да чекају исход меча у Крајови
ФОТО: В. Марковић

Орлови су замрсили, Белоруси размрсили. Пулени селектора Јовице Цветковића играће 2018. године на Европском првенству у Хрватској.

Упркос ремију дан раније са Пољацима у Нишу (34:34) оверили су визу за смотру најбољих на Старом континенту, где их је победом у Крајови повукла Белорусија.

Изабраници Јурија Шевцова били су убедиљиви против Румуна у гостима - 32:22 (19:11), најефикаснији Барис Пуховски са 7, Артем Каралек са 6, Артур Карватски и Данис Рутенка са по 4 гола.

Орлови и Белоруси сада са по седам бодова деле прво место у Групи 2, Румуни су трећи са четири пред последње коло, а два најбоља тима ће на ЕП. Управо у последњем колу Белорусија дочекује Србију 18. јуна у Минску када ће се знати ко је победник групе.

За сада су се на Европско првенство (16 селекција) пласирали: домаћин Хрватска, Србија, Белорусија, Данска, Мађарска, Шпанија, Немачка, Шведска и Француска. остало је упражњено још седам места пред последње коло, а кандидата са реалним шансама је 13!

Подсећања ради, први селектор Србије, а и садашњи, Јовица Цветковић, са Орловима је на прво велико такмичење изашао 2009. управо у Хрватској, када се играло Светско првенство.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rukometas
Braca nasa,opet nam priskocise jer smo posle Niskog neuspeha bili u problemu i direktno nam obezbedise ucesce na Evropskom prvenstvu. Balshoe spasibo.
Kacanin
братья, спасибо!
Ivan
Nije nas bas uvek pratila sreca u rukometu.Bilo je sve nesto u poslednjoj sekundi da izgubimo.Sada treba polako da se pripremimo,mozda bi jos nekog od iskusnijih trebalo pozvati pa krenuti u pohod.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.