Почетна / Рукомет / Репрезентација

Немања Илић: Играмо у Сплиту, кад проради наш инат може да буде свашта!

Завршили су репрезентативци Србије припреме у оквиру ЕХФ недеље, одиграли два меча са Аустријом, забележили победу и реми, и на крају се задовољни вратили кући
ФОТО: В. Марковић

Орлови су били некомплетни на овим сусретима, недостајало се неколико битних играча, али су млађи момци, максимално искористили шансу и поверење селектора Јовице Цветковића.

Један од момака који је бриљирао у Аустрији, био је Немања Илић, лево крило српског тима и момак који ове године игра у животној форми.

Можемо да будемо задовољни после свега што смо урадили на ова два тешка меча – рекао је Илић.

У првом мечу смо им дозволили да се разиграју, да они воде све, али смо успели да се средимо и заиграмо како знамо. Показали смо карактер, екипа је млада и повратак са минус пет је био изненађујући. Успели смо да издржимо до краја и забележимо тај тријумф.

У другом мечу сте водили читаво време, а онда у последњој секунди примили гол и освојили само бод?

Не тражим алиби, то никада не радим, али мислим да је мало и умор учинио своје. Нико од нас у клубу не игра оно што мора у репрезентацији, тако да је потребан период прилагођавања. На крају, ипак, нисмо дозволили да у потпуности преокрену резултат. И тај реми нам значи доста на психолошком плану.

Селектор Цветковић Вам је указао велико поверење, шутирали сте пенале без грешке?

Мало сам се изненадио, али ми је драго. У клубу већ пет година шутирам седмерце, тако да није то ништа страно за мене. Волим то надмудривање са голманима, покушавам да предвидим њихов потез и волим кад их победим.

Ово су били последњи мечеви пред Европско првенство у јануару у Хрватској, а на отварању играте баш са домаћином?

Наши мечеви су увек неизвесни и добри, тако да би занимљиво било где год да се игра. Прве утакмице су увек тешке и неизвесне, а то што играмо у Сплиту ће само бити додатни мотив за нас. Наш инат кад буде прорадио може да буде свашта. Знам да су карте распродате за два дана, али то може само да нам буде додатни мотив.

Ту су још Исланд и Шведска?

Нису то екипе за потцењивање ни под тачком разно. Играли смо са оба тима и нисмо имали увек позитивно искуство, али не видим разлог да не забележимо победе – закључио је Немања Илић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

daka
Eto u sebi vidi ratnika hahahah
Šol
Inat, o bože spasi nas☹️
Krkw
Inat ? Protiv Hrvata ? U splitu ? O boze...
Ok
Znaci, ako se posvadjate pre ili posle utakmice (kao nebrojeno puta do sada, realno, ti i nisi ucestvovao u tim okrsajima), ovisi koliko ce plusa biti za onog sa kim god da igramo? Zanimljivo.
Ma da...
...kako da ne, inat će odlučiti, još kada Cvele napravi taktiku... ima da ih odučimo od rukometa!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.