Почетна / Рукомет / Репрезентација

Љубомир Обрадовић: Не бих да износим нешто из свлачионице...

Селектор репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, био је задовољан учињеним у победи над Шведском 30:23 у трећем колу квалификација за ЕП 2018
ФОТО: РСС

Задовољан сам другим полувременом. Честитке играчицама, играо се чист и леп рукомет. Прво полувреме нисмо парирали, али у другом је било боље. Гледали су наше утакмице и спремили се за трансформације, али смо им у другом боље скочили. Примили смо у првом делу много лаких голова, а у другом смо дошли до циља, а то је пласман на Европско првенство.

Шта сте рекли екипи на полувремену?

Не бих да износим нешто из свлачионице. Најважније је да су прихватиле све, њихова самокритичност и анализа, бодрење су заслужени за ово. Изашле су позитивне и спремне. Наш циљ је да на сваком месту будемо опасни и да на сваком месту имамо по две квалитетне играчице. Имамо проблем целокупног светског рукомета што за два тренинга не могу да искључим нешто што раде у клубу.

Драгана Цвијић истакла је да ће и у другој утакмици Србија играти на победу:

Прво полувреме смо одиграле катастрофално, а другом је све било какао треба. Одбрану из првог дела смо поправиле, а Катарина Томашевић је била током читавог меча сјајна и она нам је доста помогла и вратила у игру. Са минус шест смо дошле на плус седам против једне Шведске. Желимо и тамо да победимо и да идемо као прве у групи. После првог катастрофалног дела дошло је друго полувреме у ком смо одиграле максимално добро. Могу само да будем срећна и да мирно чекам наредни дуел у Шведској.

 

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

papadubi
Iako mnogo manje i dalje ima isfrustriranih likova ovde, koji su navijali protiv svoje reprezentacije. Toga ima samo kod nas i zato se nama ništa ne dešava slučajno. Odjednom, Šveđanke ne interesuje pobeda, igrale su iz 2 u 1 i raznorazne gluposti. Retki, iskreni ljubitelji sporta i rukometa se raduju ovoj pobedi jer je čista kao suza. Gospodin Obradović je pokazao da je trener starog kova zato što ne robuje imenima niti bilo ko ima uticaj na njega. Gura svoju priču, svakom kaže šta misli i zato je imao uspeha svuda gde je radio. Stručnom štabu i devojkama sve čestitke, a zluradim i bolesnim komentatorima želim besanu noć.
Mrgud
Kake veze ima kvalifikaciona utakmica juce sa odlukom EHF ili vec RSS gde ce juniorke i kako igrat....to jest tema svakako ali ne u kontekstu Obradovica i igracica koje su pobedile juce.. .a po kom sistemu Svedskoj ne znaci pobeda? Mozda sam nesto propustio.
Mrgud
Cestitke...treba pobedit svedsku sa 7 golova.....sad se sportski analiticari ne javljaju...
Maxbet
Vole Švedjani novac. Najbolje se zaradi iz 2 u Keca + hendikep od 7 razlike.
Crvena Zvezda
Tacno tako. U svakom slucaju,pobeda je dobra ali treba da budemo realni. Ova utakmica Svedjankama nije bila presudna. Te devojke igraju kljucne uloge u svojim klubovima i puno su koriscene. Nema potrebe da se sile i trose a cekaju ih jako bitne utakmice u klubovima. Kod nas, osim Krpez, niko nema dominaciju u svom klubu. Najbolji pokazatelj su ipak EP i SP kada se vidi gde smo i sta smo. Nasi su dometi 1/4 finala ali jos ne zadugo jer nemamo podmladak a trenutne igracice su sve starije. Ove pobede treba da sluze da dovedu decu na rukometne terene. Ali sumnjam da ce biti tako.
Прикажи још одговора
???
Nema komentara... Ne raduje vas pobeda naše reprezentacije? Gde ste,stručnjaci?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.