Почетна / Рукомет / Репрезентација

Влада Србије забранила меч јуниорки са тзв. Косовом у Ковилову!

Влада Републике Србије забранила је да женска јуниорска репрезентација игра против тзв. Косова у квалификацијама за Светско првенство
ФОТО: В. Марковић

Младе српске и рукометашице тзв. Косова требало је да се састану у петак у 16 часова у Спортском центру Ковилово.

Претходно је Рукометни савез Србије (РСС) саопштио да је одлуку да се квалификациони турнир јуниорки за Светско првенство у Ковилову одигра без публике и медија, укључујући и утакмицу Србије против косовске селекције, донела Европска рукометна федерација (ЕХФ)

Европска рукометна федерација послала је документ организатору турнира Рукометном савезу Србије, као и свим учесницима квалификација, са јасним и стриктним упутствима који ће помоћи да целокупан догађај протекне у духу спорта. Сагледавајући безбедоносну ситуацију, као и целокупан публицитет који превазилази границе спорта, Европска рукометна федерација доставила је Рукометном савезу Србије одлуку по којој ће турнир у Ковилову бити одигран без присуства гледалаца и представника медија – навео је тада у саопштењу РСС.

Рукометни савез Косова и Метохије (РКиМ), а потом и Рукометни савез Војводине (РСВ), саопштили су да одлука да се квалификациони турнир јуниорки за СП „премести” из Крагујевца у Ковилово није донела ништа више или боље од онога што је прва одлука донела, а то је осећај издаје, осрамоћености и понижења.

Група навијача са српским обележјима окупила се у ноћи између четвртка и петка у Ковилову и направила атмосферу испред Спортског центра у коме се састају женске јуниорске репрезентације Србије и тзв. Косова у квалификацијама за Светско првенство у рукомету.

Остаје само питање шта се чекало до сад, зашто раније није донета оваква одлука, а не неколико сати пре утакмице.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

...
??? Dubai ....ti si stvarno retko bo... čovek....iz nekog razloga ne mogu da ti odgovorim, pa ću ovako.Tužno je to što ti misliš i kako misliš.Da sam na mestu roditelja ove dece koji si popljuvao samo zato što su trebale da IGRAJU rukomet,našao bih te da ti objasnim ...mada mislim da je džaba...
Bolest
Nije bolest sve sto boli...ovakve"mozgove"zaobilaziti u sirokom luku.Ko zna sa kakvim se on demonima bori u sebi.
Miki
Deca neka igraju, a na Vladi je da se bave politikom. Ovako samo sport ispasta!
Gaziestan
Svestan sam situacije,dobro znam da ce i u buduce poludirigovan zreb spojiti Srbiju sa svojom pokrajinom i to u mnogo ozbiljnijem sportovima.RSS morao je da zna da sa njima mogu igrati samo na neutralnom terenu i isto bez prisustvo publike.RSS je to prosao sa generacijom 96 za kvalifikacije za EP,Moraju da se upitaju zasto tada Kosovo nije pristalo da se igra bez himne i zastave u Pristini.Odgovor RSS je d su oni preko EHF izdejstovali da se igra na neutralnom terenu u Rumuniji.RSS precenio celu situaciju,jednostavno jos mnogo vremena ce proci da se utakmice igraju nesmetano.Bolje je izgubiti sluzbenim rezultatom i onako koliko se ulaze u rukomet gde najveci teret nose roditelji.
???DUBAI
Gde su sad ovi sto su pljuvali moj komentar da devojke ako budu igrale,da će biti izdajice svoga naroda.I da ne trebaju da igraju za nečije lične interese. Sad je kao sve u redu. Ćutite,i treba da ćutite. A mene komentarišete da nisam normalan. Sta sad bi? Ko ovde nije normalan?...
Pravnik
Vladi svaka cast na potezu i prekidanju degradiranja drzave. Savez pod hitno da preuzmu sposobni ljudi koji ce ovaj sport dignuti na zasluzen nivo
Peconi
Bas da vidim hoce li otici u"bratsku"Rusiju na SP?
I ti i sekretra dzamailovski
Bozidare Djurkovicu ... Ministar treba da opravdava tvoje EHF grehove, sramoto. Ostavka K
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.