Почетна / Рукомет / Репрезентација

РС Војводине: Хвала држави што је забранила утакмицу

Рукометни савез Војводине (РСВ) јавно се захвалио Влади Републике Србије, Министарству унутрашњих послова и министру Небојши Стефановићу, на примереној и одговорној одлуци којом су спречили одигравање рукометне утакмице између женске јуниорске репрезентације Србије и тзв. Косова
ФОТО: rsv.co.rs

- Хвала што су препознали све потенцијалне проблеме и последице на које смо и ми из Рукометног савеза Војводине упозоравали у свом саопштењу за јавност од 19. марта. И наша намера је управо била да се поштују законске одредбе, заштите национални интереси и избегну било какви инциденти. Драго нам је да су Влада Србије, Министарство унутрашњих послова и министар Небојша Стефановић препознали озбиљност ситуације и реаговали на време - наводи се у саопштењу.

Како се истиче, због тога се даје пуна подршку донетој одлуци.

- Можда до свега овога није морало ни да дође, можда је Рукометни савез Србије, као организатор турнира, могао то да предупреди, али на крају, верујемо да је ово најбоље решење, јер је спречено оно што никад није ни смело да буде прихваћено - закључује се у саопштењу које је потписао председник Управног одбора Борислав Перовић.

Влада Србије је данас забранила одржавање квалификационог турнира у Ковилову због чега је Европска рукометна федерација (ЕХФ) избацила српски тим из такмичења.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dambo
Svi ostavke u RSV Trebaće velika metla
Nikola
Kakva blamaza
ono kad država stane iza kluba kao nikada do sada
"Predsednik Kikinde Zoran Pašić nije želeo da komentariše, već je najavio za sutra konferenciju za novinare, na kojoj će saopštiti odluke Upravnog odbora. Rukovodstvo Kikinde odlučilo je da ne igra utakmice sa Vlaznimijem posle izjašnjavanja Ministarstva za prosvetu i sport, koje je obećalo da će stati iza kluba "kao nikada do sada" i snositi troškove kazne. Predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić izjavio je za dnevni list Sport da je kazna bila očekivana. "Pismo Ministarstva prosvete i sporta predstavlja veliku štetu ne samo za sport u Kikindi i Srbiji, već za sport uopšte. Oni koji su naš klub i naš grad uvukli u celu priču neka plate kaznu. Međutim, zabrana neigranja dve godine daleko je teža, jer je urušen petogodišnji mukotrpan rad devojaka i rukovodstva na stvaranju evropskog imidža kluba", rekao je Blažić." 08.01.2007 Kikinda - Đakovica 0-10 i 0-10 Klub ugašen 2010 godine i osnovan novi kao ŽORK Kikinda 2 Arandjelovac, Naisa, Nova Pazova igrali su sa KOS bez pompe
osmeh
Ajoj,velikih li patrijota!!!
Rsv
Osmeh*druze da li znas da email ostaje i da svi znaju ko si. Sram te bilo.
Pera pivot
Boza i sva bulumenta oko njega da su do sada bili andeli trebaju pod hitno da odu iz rukometa Jel moguce da predsednik drzave iz Brisela mora da radi njihov posao. Oni su cutali i dopustili sve radi svojih fotelja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.