Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ненад Перуничић пред Швајцарску: Имамо сурови договор! (ВИДЕО)

Србија је са новим селектором и тимом отворила квалификације за ЕП 2020. ремијем против Белгије (27:27)
ФОТО: Н. Неговановић

Већ у недељу (13,15 часова) Орлове очекује друго искушење, још опасније, Швајцарска, у Цугу. А, какве су поуке извукли из претходног меча, да ли би у тактичком смислу нешто другачије урадио Ненад Перуничић?

Апсолутно не. Ја сам неко ко се прилагођава датом тренутку. Одгледао сам утакмицу одмах после. Суштина је само у начину на који тражим да се игра одређена одбрана, а на који они нису навикли. Ту су се бунили зато што су сада први пут играју заједно. То се не може у два тренинга наштимати. Изоловали неке ствари којима смо дали приоритет, свесно и жртвовали да ускачу крила јер смо рачунали на наше голмане. Неке ствари су пролазиле које нисмо очекивали, али то је тако у првој утакмици.

Од контролисане утакмице до 50. минута отишли сте у минус два...

То је лако могло да одведе младу екипу и даље у минус, али момци су показали карактер и вратили утакмицу у егал. С те стране сам јако задовољан, играли су 60 минута. Јесмо осцилирали, од те чињенице нико не бежи...

Наредног ривала, Швајцарску сте сви заједно гледали против Хрватске у четвртак увече?

Комплетна екипа, разноврсних бекова, крила, голмана. Шмид јесте доминантна фигура, вођа, годинама је најбољи играч у Бундеслиги... Опасни су Швајцарци на свим позицијама, имају два сјајна пивотмена, поготово Милошевића који игра у Лајпцигу. Види се да се он и Шмид добро познају у пас игри. Форсирају седам играча у нападу, иако је то, по мени, још више убило лепоту рукомета. Мада, вероватно и ми бисмо то радили да имамо Вујића и Вејина у екипи...

Прилично су намучили Хрвате у тој утакмици, заправо сломили су их тек у другом полувремену?

Хрвати су скоро правили промене у екипи, али је Дувњак још ту као неко ко држи све под контролом. Сви су добри, неко више неко мање. У свему томе ми гледамо нас. Најбитније ми је да се сурово придржавамо онога што смо договорили – поручује Перуничић.

Семафор Друге групе квалификација за ЕП
Недеља:
13,15: Швајцарска – Србија
15,45: Белгија – Хрватска
Табела: Хрватска 2 бода, Србија и Белгија по 1, Швајцарска без бодова.
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

savezni kapiten
Kažu da imaju strateški plan, a tako nešto ne postoji ni u teoriji ni u praksi, postoje strategije (dugoročne), programi (srednjeročni) i planovi (godišnji), zato što nam je rukomet u rukama neukih zato sve izgleda kao ribice u akvarijumu (skoro da ih uhvatiš, a one ti se uvek izmigolje). Kao i predsednik RSS što se uvek izmigolji, jedino da ga neko postavi na mesto ministra za propast da bi rukomet bio spašen (sa njim u rukometu samo propast, pa da ga malo ustupimo nekom drugom ako može) :::)))
stari trener
Perun,kako sam kaze,u taktickom smislu apsolutno nece nista menjati.Primenice samo surovi dogovor. Nema sta- u pitanju su inovacije i obogacivanje strucne terminologije. U kojoj je skoli ovo nauceno.Nije cudo sto igraci na prosloj utakmici nisu uspeli da savladaju brojne informacije koje im je on dao.
AntePortas
Jel Grk od stocnu pijacu stigao u cugu u Cug da cuga
Vic nedelje
Cudi me ovakva igra i rezultat kada Perunicic u trenerskom poslu vazi za velikog strucnjaka...trenera sa osvojenim titulama...a tek u stvaranju mladih igraca .....A o sujeti i toleranciji ne treba trositi reci...ocinski odnos prema igracu ga krasi....
Pravi vic
Neuporedivo. Oni 4 boda mi jedan. Od Belgije.
Poi
Perić je bitan kao i Neđa J. kod nas.
Прикажи још одговора
rukometas
Kada je neko opcinjen samo sobom nije realno ocekivati da nesto uradi uspesno za opstu stvar, u ovom slucaju rukometnu reprezentaciju Srbije.Nazalost ,izgubicemo i od Svajcarske.
Antilegenda
Dobro je da ste rekli na koga se odnosi Vaš komentar, ja se već uplašio da govorite o predsedniku države..

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.