Почетна / Рукомет / Репрезентација

ГРЧКА ПОБЕДИЛА МАКЕДОНИЈУ - Медији: Срамота века, кикс велики као планина; Лазаров: Сраман пораз

Македонски рукометаши су на терен изашли без икаквих обележја због осетљивих односа две суседне земље
ФОТО: macedoniahandball.com.mk

Рукометаши Грчке победили су данас Македонију са 28:26 (12:13), у утакмици другог кола квалификација за Европско првенство 2020. године.

Најефикаснији у репрезентацији Македоније био је Кирил Лазаров са седам голова, Филип Талески је дао шест, Дејан Манасков четири, а голман Никола Митрески је имао 12 одбрана.

У тиму Грчке најефикаснији је био Малиос са осам голова, Миланис је дао шест, а голман Цилимпарс је имао 15 одбрана.

Неочекивани неуспех националне селекције од рукометног аутсајдера медији у Македонији су оценили „срамотом века”, „шамаром”, „киксом великим као планина”, а један од наслова на онлајн медијима гласи: „Македонске звезде потамнеле од Грка”.

Портал Спорт (спорт1.мк) навео је да је Грчка, репрезентација која је пре три дана изгубила од Исланда са 14 разлике, сада била довољно добра да победи Македонију.

- Иако квалитетнији и играју у далеко звучнијим клубовима, македонски рукометаши нису нашли начин да укроте мотивисане Грке - оценио је тај спортски портал.

Капитен Македоније Кирил Лазаров је после утакмице рекао да је разочаран, јер је македонска репрезентација одиграла веома слаб меч, далеко испод свог нивоа.

- Подбацили смо на мечу који смо морали да добијемо, ово је сраман пораз и шамар за све нас. Има још да се игра у квалификацијама, шансе за ЕП уопште нису изгубљене, али мора да се промени приступ у наредним дуелима - рекао је Лазаров.

Македонски селектор Раул Гозалес рекао је да је игра његових рукометаша против Грчке била „катастрофа”.

- Нисмо играли добро ни у нападу, ни у одбрани - рекао је Гонзалес.

Утакмица квалификација за ЕП Грчка-Македонија одиграна је у месту Кожани у северној Грчкој, 100 километара јужно од границе са Македонијом, код Битоља, под посебним мерама обезбеђења, а македонски рукометаши су на терен изашли без икаквих обележја због осетљивих односа две суседне земље.

Мечу у дворани „Лефковириси” су могли да приствују само акредитоване и позване особе, а на трибинама дворане је било 200 до 300 гледалаца, међу којима званичници две федерације, њихови гости, локални политичари.

Македонија после два кола има једну победу и пораз, а у трећем колу игра против Исланда, који је победио Грчку и Турску.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

car
Sve je na prodaju. Samo da mi ne dodjemo u tu situaciju.
Davance
Severnjaci, zemite Boza za predsednika i sve bide ubavo!
Kvazimodo
BRAVO!!!
Киро
Е баш су ти наши неки. Тели би да ми победимо Грците а како Срби они не траже од својих ни Белгију да победе. А у Скопје одма срамота катастрофа. У Београд од Албанците да изгубе ни реч ни би писало.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.