Почетна / Рукомет / Репрезентација

Српкиње стартују на ЕП против Пољске, желе победу за почетак лепог путовања (петак, 18 часова)

Нову прилику за доказивање, први испит на путу ка квалификацијама за Олимпијске игре у Токију, репрезентативке ће имати у петак (18 часова) против Пољске, на отварању Европског првенства у Француској
ФОТО: Д. Жарковић

Годинама уназад се на великим такмичењима није много тога очекивало од женска репрезентације Србије.

А, онда је на место селектора постављен Љубомир Обрадовић, у тим су се вратиле четири најбоље играчице, потом су на Светском првенству у Немачкој девојке показале сјајне партије и тако „обећале” публици да у будућности могу много.

Лидер генерације која се окитила сребрном медаљом на СП 2013. у Београду, Андреа Лекић, игра у животној форми и спремна је да на шампионату предводи саиграчице до још једног великог резултата.

Спремна, расположена, орна и мотивисана, првенство може да почне – рекла је најбоља играчица света 2013. године.

Ово је почетак циклуса квалификација за Олимпијске игре, то ми је једино у глави, звезда водиља.

Све играчице говоре да је овај шампионат нешто другачији од осталих?

Велика је разлика у односу на претходна Европска првенства јер знамо да ова репрезентација има шансу да уради нешто добро и велико, да се нађе и на Олимпијским играма.

Од ове екипе се очекује више него од претходних?

Игре на Светском првенству у Немачкој прошле године су нам дале наду да можемо да имамо веру у добар резултат. Истина, неко ко није остварио добар резултат пет година нема права да прети никоме, али може увек потајно да се нада. Тако све размишљамо и надам се да ће ово бити почетак једног лепог путовања.

Група је изузетно јака, ту су Пољска, Данска и Шведска?

Могу да кажем да је група врло интересантна, нема фаворита и не може нико да се бави прогнозама. Може баш свашта да се догоди, чак да пренесемо све бодове у други круг, али и да не дај Боже, не прођемо даље. Врло занимљиво, нема фаворита и сви су уједначени.

Да ли је Пољска најслабија екипа у групи?

То је за нас најважнији меч и мислим да можемо да остваримо један позитиван резултат. Морамо да будемо свесне да Пољакиње играју на високом нивоу, за оне који нису познаваоци рукомета Пољска делује као аматерска екипа, али ми знамо да оне то нису, одличне су и шансе су нам подједнаке.

Колико ће зависти ток првенства од те утакмице?

Много. Наравно и ако изгубимо не смемо да потонемо, морамо да идемо даље, имаћемо шансе за поправни. Међутим, ја стварно не размишљам у том правцу, нити ме то занима, желим само да победимо. Отварање првенства је увек посебно, нешто битно и може да нам да крила.

Какве шансе има Србија на овом шампионату?

Искрено, мислим да имамо шансу да остваримо добар резултат. Играле смо лепо и полетно у Немачкој, морамо да будемо храбре и онда је све могуће. Желимо да форсирамо леп, брз и модеран рукомет, са јаком одбраном – закључила је Андреа Лекић.

Семафор првог кола А групе (петак):
18,00: Србија – Пољска
21,00: Данска – Шведска
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mr Bean
Idemo Srbija, u inat nekima koji navijaju i sve rade protiv Srbije!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.