Почетна / Рукомет / Репрезентација

Андреа Лекић: Русија је фаворит за злато

Говорећи о Русији, Лекићева је рекла да је то брза екипа која игра модерно, да ће бити много трчања и жестоких дуела, као и да српски тим мора да игра добру одбрану
ФОТО: fra2018.ehf-euro.com

Рукометашица Андреа Лекић рекла је да је наредни ривал Србије, Русија, најјача репрезентација на Европском првенству, али да верује да ће њена екипа, ако одигра добру одбрану, имати шансе за добар резултат.

Русија је најјача репрезентација. Шта рећи о актуелном олимпијском шампиону, главни фаворит су за златну медаљу, јер је Норвешка ослабљена на овом првенству. Апсолутни су фаворити, нећемо да претимо, али то може бити и наша шанса. Чека нас тешка група, али најважније је да имамо мир, нико није еуфоричан, атмосфера је онаква каква би требало да буде. Ту је и самопоуздање, јер видимо да смо на лепом нивоу. Верујемо у себе и бићемо у потпуности спремне за ту битку - рекла је Андреа Лекић.

Рукометашице Србије играју у суботу од 18 часова у Нанту против Русије, прву утакмицу друге фазе такмичења на Европском првенству у Француској. Србија је пренела два бода у другу фазу, а Русија четири.

Говорећи о Русији, Лекићева је рекла да је то брза екипа која игра модерно, да ће бити много трчања и жестоких дуела, као и да српски тим мора да игра добру одбрану.

- Ослањамо се на фанатичну одбрану. Са нивоом из меча са Данском можемо свакоме да парирамо. Макеева и Сен, два централна играча одбране, удвајају блокерску зону. Много су оријентисане на блок, врло често има простора за пивотмена. То бисмо могле да користимо, јер су често у двојном блоку. Манагарова краде лопту, морамо да имамо много пасова на крила, како бисмо примирили те крајње играче. То раде врхунски, уигране су перфектно. Кузњецова је врхунско крило, право тркачко, моја бивша саиграчица из Вардара. Верујемо у себе и свој квалитет - навела је она.

Андреа је рекла да је турнир у Француској изједначен, као и да је други део жреба лакши од оног у коме је њена репрезентација.

- Црна Гора долази без бодова у Нант, а било би интересантно видети их у другом делу и какве би резултате тамо остварили. Холандија није играла против озбиљних ривала до сада, Румунија је победила Норвешку, али то нису Норвежанке на које смо навикли. Рускиње су показале чврстину, играле су против најтежих ривала и за сада изгледају најозбиљније - оценила је Лекићева.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rambo
Dobra analiza Andrea. Igraj kao protiv Danske i ruskinje nan neće moći ništa! Ajmo žene podrška!
Jkco
Biće gadno. Pogotovo nakon pobede CG nad Švedskom. Crnogorke su 55 minuta dominirale. Bojim se da će nam faliti bar jedan bod iz utakmice sa Švedskom.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.