Почетна / Рукомет / Репрезентација

Црна Гора поново кобна за Српкиње, ништа од полуфинала ЕП

Меч обележила тежа повреда голмана Србије Катарине Томашевић у 19. минуту
ФОТО: fra2018.ehf-euro.com

Србија – Црна Гора 27:28 (15:12)

Нант - Дворана: XXL. Гледалаца: 2.307. Судије: Кристина Настасе и Симона Ралука Станку (Румунија). Седмерци: Србија 4 (4), Црна Гора 1 (1). Искључења: Србија 4, Црна Гора 6 минута. Семафор: 1:3 (3), 3:6 (7), 6:7 (12), 9:10 (15), 14:10 (26), 15:13 (32), 17:16 (40), 19:19 (44), 23:22 (48), 24:26 (54), 25:28 (58), 27:28 (59).

СРБИЈА:  Радосављевић, Крпеж Шлезак 12 (4), Лекић 2, Штевин, Лавко 4, Ковачевић, Николић, Т. Радојевић, Поп-Лазић 2, Д. Радојевић 5, Вукајловић, Томашевић (2 одбране), Стоиљковић 2, Цвијић, Чолић (5 одбрана), Дмитровић. Селектор: Љубомир Обрадовић.

ЦРНА ГОРА: Рајчић (6 одбрана), Радичевић 5, Јауковић 6 (1), А. Булатовић, Кликовац, Ненезић (1 одбрана), Ујкић, Премовић, К. Булатовић 3, Брновић 1, Павићевић, Рамусовић, Мехмедовић 6, Деспотовић, Раичевић 6, Грбић . Селектор: Пер Андре Јохансон.

 

Поново ништа од полуфинала и поново је кобна била Црна Гора. Кад год се ради о мечу од изузетне важности, Црногорке буду боље од Србије. Сада су имале и среће, последњи напад за реми имале су Лекићева и другарице, али је Јелена Лавко три секунде пре краја бацила лопту "у ништа" и остало је 27:28.

До средине првог дела у предности су биле Црногорке, а онда су осам минута биле без гола, серијом 5:0 наша селекција дошла је до четири гола вишка, али је и остала без голмана Катарине Томашевић, која је повредила колено у 19. минуту и изнета је са терена.

Кључан је био почетак другог полувремена када су наше девојке промашивале зицере за +3 и +4, а Црногорке су се враћале, чак и са играчицом мање. У 52. минуту преко Јованке Радичевић ривалке су поново повеле (24:23), потом дошле и до три гола предности (28:25) три минута пре краја, а онда су и оне попустиле.

Голови Стоиљковић и Крпеж Шлезак дали су наду (27:28), још је била већа после одбране Чолићеве пола минута пре краја. Али, последњи напад лоше је организован, на крају ни шут није упућен.

У среду од 21 час наша селекција игра последњи меч на Европском првенству, са домаћином Француском. За Србију утакмица без значаја, за пуленке селектора Крумболца меч вредан полуфинала.

Семафор 2. кола Европског првенства (главна рунда):

Група 1:

Данска – Русија 21:32 (9:14)

Србија – Црна Гора 27:28 (15:12)

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Nisu kobne crnogorke vec povreda prvog golmana gdje je usla i trema medju igracice...Ne igra trener vec igracice,kazem teska povreda golmana je mnogo utjecala, rano je u 19 min ostati bez oslonca u odbrani...Poremetilo toliko da su crnogorke dobile dovoljno vremena da se oporave....Neko mora da pobedi ili izgubi realno na sve da je bar nereseno zavrsilo..Ide se dalje sport je to..
Levo Krilo
Kako vas nije sramota da pljujete po ovim devojkama? Svaka od njih je svoje vreme posvetila ovoj reprezentaciji i drzavi! Mislite da nisu mogle da odu na zimovanje? Mogle su! Ali su ipak odlucile da igraju za Srbiju! Na ovom prvenstvu su dale svoj maksimum, i to je bitno. Na OI bice mnogo bolje! Svaki put su sve bolje i bolje. Ostaje zal za bodovima protiv Svedske, a sto se Crne Gore tice, nikada nam nije lezala, ali ni njihovo nece biti doveka. Generalno smo mnogo jaci i bolji tim od njih! Bravo devojke! Napredak je ocigledan nakon perioda dok je onaj celavi bio selektor. Iskreno, ne znam zasto su u reprezentaciji Dmitrovic i Stevin, umesto Andjele Janjusevic i naravno Kristine Liscevic.
Ереташ
Прво нико не пљује по девојкама. Углавном их подржавају. Главне мора да су под критиком зато су "главне". Да су звезде кад се победи али и изгуби. А не да кад се изгуби изјаве дају деца а кад се победи Лекићева. И да она реши последње нападе као и гл играчице других тимова а не да фрља лопте и уваљује другим па се овде броје грешке тим играчима. Поред ње и Ненадића ко год игра мора да греши јер они крену па где ће завршити нико не зна и упада се у грешке. О реалности свих твојих постова говори то што ти је овај тренер који ништа није о неће освојити бољи од тог "ћелавог" који је сребрни са СП. То има само код Српкиња и Срба. Код нормалног спортског света резултат је мерило у свим спортовима. Волели неког не волели. За Србе је Неимар никакав па јуче дрибла цео тим звезде и стрпају 4 гола. Толико о српском схватању спорта. Лишчевићку и Рисовићку нису смели да зову јер не дају звезде а Јанушевићка повређена.
Navijac
Mnogo mi je zao imaju kvalitet a rezultata nema.Lavko nas je sahranila..nije imala nijedan sut sa devet metara igra lose na svakoj utakmici je imala vise od pet greski...zasto je nije menjao?Stevin je igrala dva miuta dala dva gola i nje je vise uvodio u igru...Dmitroviceva ima fantastican sut nije joj davao priliku..Ko gura ovu Lavko?
Rade
Posle SP i OI ce se povuci velika vecina ovih igracica (Lekic, Dmitrovic, Stevin, Damnjanovic, Tomasevic, Pop-Lazic, Stoiljkovic) a onda ce tek biti uzas jer necemo imati sa kim da igramo, od mladjih vredi samo par njih (Vukajlovic, Lidija Cvijic, Risovic), necemo imati sa kim da igramo.
Mortadela si
Pre 5 godina drugi na svetu cetvrti u evropi (polufinale i za bronzu na produžetke i sudijsku kradju) i zlatne na mediteranu. Znači pričajte o poslednjih 3 godine koliko boza kockica vodi peruna skrbu Butuliju nedju i ekipu tatatira tatatatira
serdjo leone
Ajdeee!!! Haha ,pa savez gusi rukomet konstantno vec vise od 10 godina..,lige propale,rukomet u nasoj drzavi na nivou amaterskog,prave se vestacke lige,u kojma im igraju deca od 15,16 godina i zene od
Прикажи још одговора
mile_sabac
ej moj ljubo lekic i lavko su vec dve utakmice van forme a ti ih i dalje dajes sansu

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.