Почетна / Рукомет / Репрезентација

Перуничић: Боли ме 18. место, стојим иза подмлађивања

Селектор Србије Ненад Перуничић признао је да га боли 18. место на Светском првенству у Немачкој и Данској, најлошијем икада на турнирима, и преузео одговорност за резултат, али и подсетио да је за велике промене и подмлађивање потребно време
ФОТО: В. Марковић

Болно је 18. место, ја стојим изнад њега. Некад и срећа мора да послужи, били смо и у најтежој групи, имали и повреду Зеленовића, а ту је и суђење које је било неправедно за нас против Русије. Не желим алиби, гледали смо да извучемо максимум и, као што сам рекао пре СП, за мене је неуспех ако не одемо у други круг – рекао је Перуничић на конференцији за медије у РСС на Тошином бунару.

Како је нагласио, свестан је колико је тежак процес смене генерације пошто је имао чак седам дебитаната на планетарном шампионату.

Можда је хазардерски, с обзиром на реално стање, што сам други круг поставио као циљ. Ипак, тако сам се водио целу каријеру.

Перуничић додаје да преузима одговорност за одабир играча.

– За промене треба време, али спортска зеља и мотив нас терају на више. Стојим изнад групе играча, очигледно је да тренутно имамо мањак квалитета, али верујем да ће се надоградити – поручио је некада трофејни рукометаш, констатујући да ниједног тренутка није дозволио разочарање код играча, већ више као лекција.

Према његовим речима чврсто се држи става да је смена генерације права одлука.

Јасан сам био у ставу, пропустили смо смену када се то ради. Десава нам се да дебитанти имају 27, 28, 30 година... Не желим да играчи, који ће бити носиоци, пропуштају такмичења. Не упирем прстом ни у кога, али јурили смо резултате, па имали пласмане 12, 13.

Он је хтео да Илија Абутовић и Жарко Шешум буду предводници новог таласа, али му жеља није услишена.

Абутовић је одустао од играња за репрезентацију из породичних проблема, потпуно га разумем, као и Шешум који се захвалио јер је преистрошен због свих разочарења. Нисам преко ноћи донео одлуку, свестан сам шта радим.

О пласману на Европско првенство, где се Србија у квалификацијама налази у тешкој ситуацији, Перуничић верује у повољан исход.

Увек је тешко, али учинићемо све да одемо на ЕП. Желим да сви буду здрави и да исправимо резултате од Белгије и Швајцарске – наводи селектор, уз закључак да је неке ствари у главама рукометаша и односу већ променио.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pedagog
Perunicic sa ponosom izgovara-- Ja reko, Ja poreko.
vlajko
Kad to za šta si preuzeo odgovornost ne prodje, podnosiš ostavku! To se zove moralni čin, ali to kod nas više ne važi. U zdravlje!!
Banjica
Perunicic preuzeo odgovornost. Ha-ha-ha-ha
Rukomet
I ja se isto slazem,pratio sam bas decka,ima vrhunske predispozicije i srce sto je najbitnije... Djukic i Jovanovic dva najbolja mlada leva beka
Realnost
Prestani da pljujes igrace koju su radili sve kako zelis, a vise nisi u klubu. Vidis da ti se sve vraca. Nije lepo, ne mogu svi da budu Mosic, jedan je on! Spusti se na zemlju, do juce si trenirao amatere, sada treniras profesionalce a prodajes im istu pricu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.