Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ненад Перуничић: Нерешено против Хрватске је велика ствар

Селектор Србије Ненад Перуничић рекао је да је Хрватска фаворит и у другој утакмици у квалификацијама за Европско првенство 2020. године и да је и нерешен резултат велика ствар за његову екипу
ФОТО: В. Марковић

"Нисмо се бусали у прса ни тамо, ни овде. Не бирам место да кажем нешто другачије. Хрватска је била велики фаворит у Београду и овде је. То је реалност. Оно што су момци изнели на психолошком плану је било изнад њихових граница, утакмица је 55 минута била у егалу. Морамо да останемо концентрисани. Момци су победили себе, нису имали осцилације. Увек желим победу, али с обзиром на противника, нерешено против Хрватске је велика ствар", рекао је Перуничић, пренео је Рукометни савез.

Рукометаши Србије играју у недељу од 20.30 у Задру против Хрватске, утакмицу четвртог кола квалификација за Европско првенство 2020. године. У четвртак увече у Београду било је нерешено, 25:25.

"Држаћемо се нашег пута, желимо да покажемо зубе свима, спортски, витешки. Очекујемо велики притисак. Све оно што се боцка и потпаљује, нас то на терену не интересује. Када изађемо, наш фокус ће бити само на терену", додао је српски селектор.

У односу на утакмицу у Београдској арени, у саставу нема Богдана Радивојевића и Стефана Вујића.

"Богдан је и пре доласка био само у оптицају за први меч. Обавио је велики посао с обзиром на тежину повреде скочног зглоба. Био је осам дана без тренинга, не бих да га доводим у било какав ризик. Што се тиче Стефана, мислим да на психолошком плану није баш за овакве утамице. Хтео сам да га поштедим било каквих тензија, да мора нешто. Зато сам одлучио да не путује", рекао је Перуничић.

Рукометаш Србије Миљан Пушица рекао је да очекује да екипа понови добру игру у одбрани.

"Биће велика разлика у односу на први меч. Хрвати ће играти пред пуном Ареном. Немамо чега да се плашимо. Морамо да остваримо континуитет игара, да одиграмо као у Београду. То значи да поновимо добру одбрану. Успели смо да спречимо њихове нападаче да постигну много голова. Уз известан напредак у нападу, могли бисмо да парирамо током целе утамице", рекао је он.

"Биће велики притисак, о томе је сувишно причати. То је спорт, морамо да се прилагодимо и извучемо максимум. Биће изузетно тешко, али и коректно међу играчима на терену, што је најбитније", додао је рукометаш немачког Миндена.

Лево крило Вања Илић рекао је да је организација утакмице у Задру на високом нивоу. Он је истакао да су играчи током каријере навикли да се носе са притиском, да ће утакмица бити специфична, али да се нико не плаши, јер ће пуна хала бити додатни мотив.

"Сасвим нормална ситуција као пред сваку утакмицу. Све је без икаквих проблема. Надам се да ће тако остати до краја. Било је много добрих ствари у Београду, остало је да се ситнице поправе да бисмо одиграли још једну утакмицу на високом нивоу. Потрудићемо се да одиграмо још један меч у егалу са таквим противником, што неће бити ни мало лако. Овога пута ће бити више нервозе на њиховој страни и у томе видим нашу шансу", навео је Илић.

Семафор 3. кола квалификација за ЕП 2020:

Група 2:

Белгија - Швајцарска 25:28 (10:16)

Србија - Хрватска 25:25 (13:13)

Парови 4. кола квалификација за ЕП 2020:

Швајцарска Белгија недеља у 14 (Шафхаузен)

Хрватска - Србија недеља у 20.30 (Задар)

Табела: Хрватска 3 2-1-0 (61:53) 5, Швајцарска 3 2-0-1 (85:80) 4, Србија 3 0-2-1 (76:81) 2, Белгија 3 0-1-3 (77:85) 1.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mica
Dajte im sansu
sone
vuk roganovic za selektora
sone
jedan je vuk roganovic
sone
vuka roganovica za selektora
Bojan
Ako pobedimo Hrvatsku u Zadru imamo nade, u suprotnom nemamo više nikakvih šansi. Računica je jasna, pobeda protiv Hrvata u Zadru i ostale dve sa Švajcarcima i Belgijancima, s tim da Švajcarce moramo pobediti sa više od 5 godla razlike. Ako to ne uradimo, onda smo trećerazredna reprezentacija i treba da taj klub više i ukinemo u Srbiji, da se ne zamajavamo, kada rezultata nema i neće biti.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.