Почетна / Рукомет / Репрезентација

У РАШЉЕ: Нобеловац

О сујету и самољубивост многи у се саплели и одрали носеве, највише због тога што тако успаљени нису били у стању да реално сагледају могућности и сензибилитет своје екипе и што су због нереално високог мишљења о сопственом значају толико искомпликовали саму игру, да су од свега највише збуњивали играче.
ФОТО: В. Марковић

Пише: Светлана Вујчић

Свака част Дејану Перићу, одрадио је деби са Орловима са толико храбрости и тактичке зрелости да му могу позавидети многи стручњаци. И тако му завиде, па неће болети и ако претерају, мада су поједини на својој кожи добро осетили да селекторска умешност и успешност најмање зависе од тренерског умећа.

Испоставило се да је најважније не погордити се, а ипак владати играчима и ситуацијом. Каква је ту хармонија потребна... Перић је управо на дебију прекјуче против Црногораца испољио, па и да је јачи противник био, једнако би победио. Јер је пре свега скапирао своје момке. Самим тим су и они њега.

Како једноставно и како нам та једноставност често недостаје, што је наш дивни нобеловац Иво Андрић говорио за срећу. То му дође исто, срећа и јесте у једноставности.

О сујету и самољубивост многи у се саплели и одрали носеве, највише због тога што тако успаљени нису били у стању да реално сагледају могућности и сензибилитет своје екипе и што су због нереално високог мишљења о сопственом значају толико искомпликовали саму игру, да су од свега највише збуњивали играче.

Перке не само што своје изабранике није доводио до расејаности већ их је тако с мером воздигао, да су пружили одличну партију. Он би рекао, „само сам их пустио да буду оно што јесу“, али то „само“ тако је често недостижно...

Надамо се само да ће Перић остати томе доследан.

Кренимо од Момира Илића, људине огромног срца, воље, узвишеног односа према дресу с државним грбом, заиграо је болестан, са акутним стомачним тегобама, али то нико ван репрезентације није могао да примети. То је капитен, и то је истински ас.

Следи млађани Дарко Ђукић, заслужио је, и то не због његових феноменалних голова, већ због сваке ситнице, односа, става, победничког зова којим је испунио Пионир. Феноменално десно крило, одавно га нисмо имали тако доминантног, то је сјајно за репрезентацију.

А, Марко Вујин, то је оно што се од њега увек очекивало. Свака част убојитом леворуком шутеру, пре свега због тога што је успео да укроти сопствену его природу и преосетљивост, што се на најбољи начин подредио колективу. Сила је!

Због Мирослава Коцића посебне похвале Перићу, мало ко је веровао у овог, показало се, врхунског голмана. Само селектор. Показало се сасвим довољним. Честитамо новом репрезентативцу.

Далибор Чутура је посебна прича, какав бек, људи, брука, што би рекли клинци, а и од њих је виталнији, виспренији и луциднији. Тако је лако вртео ону лопту, и делио саиграчима, тако се вешто, кроз промену правца, кретао одлично постављеном зоном Ђетића, да смо начас помислили да се вратило оно златно време рукомета, оно, у ком смо тако дивно уживали. Хвала Ти Далиборе, на том времеплову, изместио си нас из сивила свакодневице.

Без обзира на одређене пропусте у одбрани, по свему последици недовољне уиграности, велике заслуге носи нови тандем ВучковићПушица, уз Илића ноћна мора противника у најави. Ту су још и поуздани Никчевић и Стојковић, те Рнић и Зеленовић, од којих се тек очекује да заблистају пуним сјајем. Није важно ко жари и пали, важно је да репрезентација побеђује, што каже Перић.

О њему још само кроз призму његовог пријатеља и саветника Бранислава Зељковића. Сад нам је јасно на шта је мислио овај прекаљени рукометни стваралац кад је рекао да је Перке озбиљан играч и да у већини имају исте погледе на игру...

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bane
Bas kako bi i Vladica napisao...
Nele
Kriticari ajde tisina! NAPRED ORLOVI!!!
Zeljko
Utakmica spora, nikakva,dosadna za glednje,prvo mucenje za gledaoce. Tekst uobicajen.Do prvog poraza hvalospevi,onda slede vredjanja i tako u krug vec 20 godina.Nista novo.Treba pustiti ljude da rade svoj posao i biti realan,a realno je da je prvenstvena utakmica druge lige interesantnija,borbenija i sa vise naboja od ove koja je bila ispod nivoa prijateljske utakmice.Ekipa ima potencijal ,ali ne igra ni prilizno koliko moze i to vec godinama.Treba naci razlog zasto.Sve su to jos uvek individualne akcije koje prolaze protiv mlakih protivnika.
au
ko da smo tim sveta pobedili a ne cg sa prosekom godina 21 max
vox
Da niste malo preterali i poranili sa ovim hvalospevima..Jesmo pobedili slabu C.Goru,ali to nije ni blizu ,kakva bi moderna rukmetna igra trebalo da bude...Sacekajte neku ozbiljniju ekipu,a druga ce prica biti sa Crnogorcima u gostima..Prvi kucici se ........

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.