Почетна / Рукомет / Репрезентација

Рукометашице Србије отпутовале на припреме у Јужну Кореју

Србија ће играти у Групи А са Анголом, 30. новембра, Кубом, 2. децембра, Норвешком 3. децембра, Холандијом 5. децембра и Словенијом 6. децембра
ФОТО: rss.org.rs

Женска рукометна репрезентација Србије отпутовала је данас у Јужну Кореју на припреме за Светско првенство које крајем месеца почиње у Јапану.

Српске рукометашице учествоваће на Сеул купу од 22. до 25. новембра. Осим домаће екипе, учествоваће још Русија и Мађарска.

Са списка од 19 играчица отпала је повређена Андреа Лекић,која је оперисала бубну опну. Међу путницама за Азију налазе се голман Кристина Граовац, десно крило Ана Којић и бек Јована Јововић, пренео је сајт Савеза.

- Ово је последња шанса да изборимо визу за Олимпијске игре следеће године. Велики испит за ову генерацију. Имамо јаку групу, идемо из утакмице у утакмицу. Први противник ће бити јако незгодан, Ангола. Желимо да пренесемо што више бодова у други круг - рекла је репрезентативка Жељка Николић.

Њена саиграчица Јелена Трифуновић рекла је да има добар осећај да ће се екипа пласирати у квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

- Очекивања су везана за пласман у олимпијске квалификације. Имам добар осећај. Годиће нам одлазак у Азију да се навикнемо на временску разлику. Имаћемо пријатељске утакмице да дођемо до жељене форме. Желимо пласман у главну фазу и да пренесемо што више бодова, што да не и сва четири.

Такође и голман Јована Рисовић верује да ће циљ бити остварен.

- Имамо један циљ и сматрам да можемо да дођемо до њега. Имамо добру екипу и велике амбиције. Имамо тешку групу, она са којом укрштамо је још и тежа, али да не верујемо, не бисмо ни ишле на првенство. Сматрам да можемо да прођемо групу и пренесемо неке бодове.

Марија Обрадовић се вратила у репрезентацију после серије повреда.

- Недостајала ми је репрезентација. Лепо је играти за своју државу, има посебну драж. Идемо корак по корак, да прођемо групу, па ћемо планирати даље. Група је тешка, али тражимо нашу шансу. Место нам је у самом врху.

Светско првенство игра се од 30. новембра до 15. децембра у јапанском Кумамотоу.

Србија ће играти у Групи А са Анголом, 30. новембра, Кубом, 2. децембра, Норвешком 3. децембра, Холандијом 5. децембра и Словенијом 6. децембра.

По три најбоље екипе пласираће се у другу фазу такмичења, две групе по шест.

Олимпијске квалификације избориће екипе пласиране од другог до седмог места на првенству, уз могућност одступања ако међу њима буду селекције које су већ избориле пласман на олимпијски турнир на основу континенталних такмичења - Бразил, Ангола, Француска, Кореја и домаћин Јапан.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Laza
Vd Maza otisao sa reprezentacijom u Koreju- Japan a predsednik odmah krenuo da mu trazi naslednika.Trazi se sekretar za jos 6 meseci, pa to nema nigde na svetu i posle krivi " mangupi" sto teraju segu ...
Deran iz Mokrina
Ta mani ga sto dalje , isti kupus drugo pakovanje. Diktator koji se ne razume u rukomet!
??
Kog tačno
Прикажи још одговора
Realno
Pa i Nemacka Brazil Francuska Danska i Koreja...Nasem selektoru su svi najtezi protivnici jer on i ne zna kog kvaliteta su protivnici...Demagogija i kukumakanje je pocelo ko i svaki put.
Boki
a po cemi to ima reprezentacija kvalitet za medalju ajde mi sad lepo strucno objasni???
Rambo
Neko ko poznaje rukomet dobro i žao mi je da propada kao sport.
Прикажи још одговора
Objektivni
Naša grupa jaka, je li on normalan. Šta će reći Mađarska, Crna Gora, Rumunija i Španija za težinun grupe gde jedna odlična reprezentacija mora da otpadne, a mi ne sreću sa žrebo da idemo dalje.
Boki
Jedino Kuba je autsajder...sve ostale mogu da pobede Srbiju!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.