Почетна / Рукомет / Репрезентација

Српкиње у петак одлазе у Јапан: Само Ангола у мислима

Прва утакмица на сваком такмичењу је најважнија, чека нас изузетно непредвидив противник и фокусиране смо само на њих – истиче Катарина Томашевић
ФОТО: Д. Жарковић

Женска репрезентација Србије одлично користи време у Сеулу после завршетка јаког међународног турнира на ком је освојила друго место. Наше девојке имају времена за одмор, шетњу, али и тренинге и видео анализе.

У престоници Јужне Кореје боравиће још данас, а већ у петак их очекује пут у Јапан на Светско првенство, где ће дан касније (субота 7 часова) одиграти и први меч против селекције Анголе.

Репрезентативке су пружиле добре игре против Јужне Кореје и Мађарске, док су од Русије доживеле прави дебакл  изгубивши чак осамнаест голова разлике!

Ипак, то није нешто што брине било кога у српском тиму, који је наставио да се припрема за противнике у А групи.

Најискуснија у српском тиму, Катарина Томашевић је о учешћу на „Сеул купу“ рекла:

Турнир је био јако добар и те три утакмице су нам одлично послужиле. Имале смо прилику са три квалитетна противника да видимо где смо и колико можемо. Искористиле смо време за уигравање и оно што је планирано за Светско првенство. Резултат нам није био приоритет, најважније је било да испробамо све варијанте које ћемо користити и у Јапану.

На старту шампионата играте са Анголом?

Прва утакмица на сваком такмичењу је најважнија. Чека нас изузетно непредвидив противник Ангола. Фокусиране смо само на њих, имамо изузетно тешку групу, тако да ћемо ићи из меча у меч – каже искусни чувар мреже нашег тима.

Селектор репрезентације, Љубомир Обрадовић је задовољан урађеним на јаком турниру у Сеулу, а већ увелико стратег дама размишља о првом противнику, Анголи, екипи коју предводи Данац, Мортен Субак, који је са Бразилом освојио злато управо у Београду 2013. године.

Познајем добро прилике, с обзиром да је то португалско говорно подручје где сам дуго радио. Требало је да будем и њихов селектор у циклусу пред Лондон 2012. године. Специфично је то што ни једна девојка не игра у Европи, али и то да су више посвећени женском, него мушком рукомету. Играју афричку Лигу шампиона, доста путују, доста играју са европским селекцијама. Непредвидљиве су и опасне. Могу да победе свакога, али и изгубе. Прва утакмица, отварање, веома захтевна, све оно што краси почетак великог такмичења, али надам се најбољем.

У групи су још најуспешнија сила у овом веку Норвешка, Холандија, Словенија и Куба?

Јако тешка и непредвидива група. Куба није богата као Ангола, иако доста пажње посвећују селекцијама, немају међународног искуства. Физичке предиспозиције су изражене, али на тактичком плану се осећа да им недостају утакмице и то специфично искуство које носе велика такмичења – закључио је Обрадовић.

Свакој играчици Мерцедес и стан

Селектор Љубомир Обрадовић је изнео једну занимљивост везану за Анголу.

Кад су биле седме на Светском првенству у Француској, свака играчица је добила Мерцедес, стан у Луанди и упис на факултет по жељи. То је огромна повластица, зато и не желе да играју у Европи.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cros
Idemo cure. Uz vas smo
Soko
Curama sa srecom..Angola zbog finansijskih razloga stize samo 24 sata u japan pre utakmice...Ako tu ne uzmemo prve bodove onda je pitanje sto cemo u Japanu?
Raca
Ljuba treba da bude selektor Angole :-) :-)
Zorg
Nismo mi te srece da ga uzme bilo ko.:)
Juvetus
A šta ćeš, ti Ljubo, da ponudiš našim devojkama?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.