Почетна / Рукомет / Репрезентација

Обрадовић: Спремни смо за Светско првенство

Селектор Обрадовић пријавио је састав са 16 играчица за почетак турнира. На њему нема голмана Кристине Граовац и средњег бека Александре Вукајловић
ФОТО: РСС

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је данас да је задовољан урађеним током припрема и да верује да је његова екипа спремна за старт Светског првенства.

- Морамо да будемо задовољни да су све девојке здраве, да се Јована Стоиљковић опоравила и да ћемо бити комплетни на старту. То је оно што нас радује. У Кореји је било доста добрих ствари, одрадили смо и три тренинга после турнира - рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије одрадиле су први тренинг у "Аква дому" у Кумамоту, уједно и последњи пред старт Светског првенства са Анголом.

- Ангола је практично клуб-репрезентација. Тренирају свакодневно, имају своје такмичење, Лигу шампиона, улажу много. Много више улажу у женски него у мушки рукомет. Добро селектирана репрезентација, мала су непознаница, али надам се најбољем. Европски рукомет је ипак испред афричког. Надам се победи - рекао је Обрадовић.

Јелена Лавко, која ће први пут носити капитенску траку на великом такмичењу, казала је да су рукометашице Анголе брзе и јаке, "нетипичне за наше просторе".

- Сигурна сам да им рукомет који ми играмо не одговара и то ће ићи у нашу корист. Дуго нисмо били на Олимпијским играма. Ова екипа има велики потенцијал и шансу за Токио. То је животни сан сваког спортисте, уједно и циљ свих нас - рекла је Јелена.

И средњи бек Кристина Лишчевић истакла је да њена екипа жели пласман на Олимпијске игре.

- Сигурна сам 100 одсто да ћемо грабити за најбољи могући резултат. Ангола је једна снажна репрезентација, доста трче. Имају огромну линију, доста гурају на ту страну. Договор је направљен. Желимо добро да стартујемо. Сваки поен је важан, као и самопоуздање - рекла је Кристина.

Десно крило Жељка Николић навела је да су први утисци из Кумамота позитивни и да је њена екипа спремна за почетак шампионата.

- Идемо на победу. Морамо да одиграмо добру одбрану и ако то буде тако победа ће доћи. Наш циљ је пласман у квалификације за Олимпијске Игре. Идемо прво на два бода против Анголе, па полако даље - казала је Жељка.

Селектор Обрадовић пријавио је састав са 16 играчица за почетак турнира. На њему нема голмана Кристине Граовац и средњег бека Александре Вукајловић.

Најбољи пласман репрезентације Анголе на Светским првенствима био је седмо место 2007. године. На прошлом СП завршиле су као 19, а на последњим Олимпијским Играма та селекција је играла у четвртфиналу (осмо место у коначном пласману).

Утакмица Србија - Ангола игра се сутра од 7.00.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pojacanje
Povedite ,,veliko,, Vuju Slobodan je.Mora neko i da nosi lopte.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.