Почетна / Рукомет / Репрезентација

Обрадовић: Заслужено смо победили

Рукометашице Србије победиле су данас Анголу са 32:25 (16:12) на старту Светског првенства у Јапану
ФОТО: РСС

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је данас да је његова екипа заслужено победила Анголу на почетку Светског првенства у Јапану.

- Почетак Светског првенства није лак ни за једну екипу. Заслужено смо победили - рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије победиле су данас Анголу са 32:25 (16:12) на старту Светског првенства у Јапану.

- Честитам Анголи на фер и коректној игри. Имали смо снимке са њихових утакмица, али једно је видео, а друго уживо. Уживо су још више и крупније девојке. Поседују велики потенцијал. Врло су незгодна екипа. Знали смо да ће доста игру базирати на пивотмену. Успели смо у великој мери да их осујетимо у томе - рекао је Обрадовић.

- Могли смо и лакше да дођемо до победе, али то је тако са првом утакмицом. Чекала се дуго, од маја. Прва утакмица је завршена, идемо даље. Светско првенство дуго траје, тако да морамо бити опрезни - додао је селектор Србије.

Обрадовић је на данашњем мечу шансу дао великом броју играчица.

- Могли смо и више да ротирамо, али било је пар техничких грешака на које рачунамо. Дуго је првенство, морају све девојке да буду у погону. Иде Куба, надам се да ће још више девојака добити шансу.

Жељка Николић, најбољи стрелац репрезентације Србије, истакла је да је тријумф против Анголе важан за њен тим.

- Први меч је увек тежак. Најважније је да смо узели два бода. Имали смо неке успоне и падове, али радићемо на томе да то исправимо. Тренажни дан је пред нама. Спремамо се за наредне утакмице - рекла је Жељка.

Рукометашице Србије у другом колу, у понедељак од 4.30, играју против Кубе.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Raca
Pobeda je pobeda svaka cast devojke ali nemoze se prvestvo svoditi da pobedjujemo ekipe dosta slabije ja sam mislio da ce vise igrati mladji igraci idati im sansu protiv ovakvi ekipa ali nije smeo selektor da ih ubaci jer je angola bila na dva tri gola do zadnji 5'6 min nadam se da ce biti bolje kako prvenstvo odmice a Marija nije ni trebala da ide jer nije spremna povreda je bila neminovna zelim je brz oporavak.
Strasno
Koooliiikooo komentaraaaa
Pero
Gde ste sad dezurni pljuvaci, nema vas kad srbija pobedi, al kad izgubi u bilo kom sportu odmah ste prvi!!?
Nis
Pobedili smo rukometnu velesilu Angolu.,,
Soko
Dobro ste cure.,.ako nista samopouzdanje ..Sad protiv Kube malo jaci trening i onda probajte sta ucinit protiv jaca 3 kluba...Mada na ovaj nacin gde se ni golmanu ni klupi ne daje sansa kod 6/7razlike da bogdo ucinimo sta....Nadam se da Marija nije ozbiljno povredjena

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.