Почетна / Рукомет / Репрезентација

Јелeна Лавко и Жељка Николић пред Данску: Да се боримо и победимо!

Изабранице Љубомира Обрадовић сутра од 10 сати играће меч против Данкиња, где су улог олимпијске квалификације, али постоји шанса да се најбоље српске рукометашице нађу и у полуфиналу, у случају поклапања других резултата у последњем колу главне фазе
ФОТО: EPA/HIROSHI YAMAMURA

Рукометашице Србије, пред одлучујућу утакмицу са Данском на Светском првенство у Јапану, изјавиле су да спремно дочекују тај дуел.

Изабранице Љубомира Обрадовић сутра од 10 сати играће меч против Данкиња, где су улог олимпијске квалификације, али постоји шанса да се најбоље српске рукометашице нађу и у полуфиналу, у случају поклапања других резултата у последњем колу главне фазе.

Капитенка Јелена Лавко истакла је да је пауза пријала свим играчима и да је задовољна свим што је тим приказао на СП, као и да није сигурна да ли се у екипи осећа притисак пред одлуцуцјући меч.

- Па не знам, мислим да је то више притисак да покажемо шта можемо, да свака извуче свој максимум. Ако то урадимо, онда се не бојимо за резултат. На нама је да се боримо и да победимо. Никада нам ништа није поклоњено, ако се буде поклопило, хвала драгом Богу, ми смо дошле са циљем - рекла је Лавко за сајт РСС.

Јелена је истакла и да је Данска игра скандинавски рукомет, као Норвешка и Холандија

- Трче боре се, одличан им голман, он им много помаже. Морамо бити концетрисанији при шуту, ако дамо гол, лакше ће све бити.

Она је истакла и дај циљ тако близу, а тако далеко.

- Јуче после наше утакмице, па после утакмице Холандије и Данске, почеле су рачунице, ако оне победе, па ако ове победе… Мислим да не треба да гледамо на то. Треба да играмо да победимо. Ако се то не деси, џабе смо рачунале било шта. Морамо да будемо концетрисани на нашу утакмицу, а не да мислимо ко игра пре, а ко после нас. Ако сутра поритв Данске тријумфујемо, па се и поклопе резултати, мислим да ће сви бити пресрећни - закључила је Јелена Лавко.

Десно крило Жељка Николић верује у свој тим и истиче да је расположење у екипи после победе против Немачке на нивоу.

- Нико се није надао оваквом расплету. Генерално резултати у нашој групи су нереални, не сећам се када је на неком првенству био овакав заплет у некој групи. До последње утакмице све је отворено. Ми ћемо урадити оно што је на нама, покушачемо сутра да одиграмо као претходне две утакмице, па надам се да ће то бити довољно - рекла је Жељка.

Она је изјавила да сви треба да буду поносни на екипу, која је показала карактер и велику менталну снагу у мечу против Немачке, па се осврнула и да на расплет на СП, где постоји девет опција, а Србије може и у полуфинале, а и на последње место.

- Не треба да се оптерећујемо тиме, на то не можемо да утичемо. треба да одиграмо најбоље што можемо, победимо и да се надамо да ће остали резултати ићи у нашу корист - закључила је Жељка Николић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.