Почетна / Рукомет / Репрезентација

Норвежанима прва европска медаља, до бронзе преко Словеније (ВИДЕО)

Немачка је у окршају за пето место била боља од Португалије, али био је то меч без претераног значаја
ФОТО: EPA/ANDERS WIKLUND

Словенија је остала на једној европској медаљи, сребрној из 2004. када је била домаћин, а прве се дочепала Норвешка, светски вицешампион.

Одличје бронзаног сјаја нашло се у рукама Викинга после новог окршаја са Словенцима на ЕП. У групи су победили 33:30, а у бици за медаљу још убедљивије, 28:20.

Прича је епилог добила убрзо после полувремена, када је Норвешка серијом 5:0 дошла до осам голова предности (17:9), колико је било и на крају.

Бомбач са пет и Мачковшек са четири гола једини вредни помена, уз голмана Ферлина са 14 одбрана, код Норвежана Јондал седам, Бјорнсен пет, по четири Сагосен и Јоханесен, уз 14 одбрана Бергеруда.

Немачка је у окршају за пето место била боља од Португалије, али био је то меч без претераног значаја, јер су се оба тима нашла у квалификацијама за Олимпијске игре. Кун је постигао шест голова код Немаца, Кинтана имао 12 одбрана код Португалије.

Квалификациони турнир 1 (домаћин Норвешка): Норвешка, Шпанија (ако не постане првак Европе), Чиле, Јужна Кореја.

Квалификациони турнир 2 (домаћин Француска): Француска, Хрватска (ако не постане првак Европе), вицешампион Африке, Португалија.

Квалификациони турнир 3 (домаћин Немачка): Немачка, Шведска, Словенија, трећепласирани из Африке.

Семафор полуфинала Европског првенства:

Хрватска - Норвешка 29:28 продужеци (12:10, 11:13, 1:1, 2:2, 2:2, 1:0)

Шпанија - Словенија 34:32 (20:15)

Семафор меча за 5. место Европског првенства:

Португалија - Немачка 27:29 (13:14)

Семафор меча за 5. место Европског првенства:

Норвешка - Словенија 28:20(12:9)

Семафор финала Европског првенства:

Хрватска - Шпанија недеља у 16.30

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.