Почетна / Рукомет / Репрезентација

Момир Илић: Верујем у препород српског рукомета

Рукометаши Србије на недавном Европском првенству у Аустрији, Шведској и Норвешкој наступ су завршили у групној фази без иједне победе
ФОТО: EPA/SASCHA STEINBACH

Некадашњи капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић изјавио је да верује у препород српског рукомета и да га охрабрује чињеница да има много таленоване деце за тај спорт.

Рукометаши Србије на недавном Европском првенству у Аустрији, Шведској и Норвешкој наступ су завршили у групној фази без иједне победе.

- Нисам ништа коментарисао, јер нема много шта да се каже, осим да није било добро. О разлозима неуспеха не могу да говорим, јер нисам био унутар националног тима - рекао је Илић за сајт Факултета за спорт, чији је постао студент.

Критике на рад Рукометног савеза Србије биле су оштре, ситуација окарактерисана као катастрофална, а Илић је ипак оптимиста и као решење проблема у које је запао српски рукомета Момира помало филозовски наводи да треба „да будемо бољи људи“.

- Верујем у препород, а охрабрује ме то што имамо много талентоване деце. Никако не смемо из вида да изгубимо то да смо изузетно талентована нација за овај спорт. Сигуран сам да ће се ствари променити у корист нашег рукомета. Јер, промениће се тренери, доћи це нова генерација која це децу обучавати савременом рукомету. То се неће десити тако брзо, али промене на боље су могуће већ за три, четири године - рекао је Илић и додао:

- Уверен сам да можемо да направимо успех, али је само питање да ли ћемо се и колико задржати у врху, јер то захтева озбиљно планирање. Али, верујте ми, имамо добрих играча који су у водећим улогама у својим клубивима и то је веома важно.

Најкориснији играч (МВП) Европског првенства 2012. у Београду на ком је осовојено сребро, последње одличје за мушки рукомет на великим такмичењима, не крије да обожава посао тренера.

Тренутно је у функцији помоћног тренера првог тима Веспрема, а самостално води и селекцију до 21 године овог мађарског клуба, а усавршавање у том пољу почео је на Факултету за спорт.

- Верујте ми, свакодневно сам у сали од девет до девет и уживам у свему томе. Задовољство ми је да радим посебно са младим играчима. Покушавам да им усадим убедење да су рад и упорност много важнији од талента. За мене нема лепше ствари него када на терену видите да су играчи усвојили неке ваше принципе рада и да показају напредак. Не знам са циме бих могао да упоредим тај осећај - рекао је бивши играч Веспрема.

- Амбиције су највеће могуће и то не кријем. Ништа се по том питању није променило из времена док сам био играч. Желим да будем тренер у великом клубу, да освајам трофеје и нормално, да кад за то дође време, будем селектор репрезентације Србије - истакао је Илић.

Илићеву повећеност тренерском послу похвалио је најбољи рукометаш Европе Петар Ненадић, који је изајвио да ће бити врунски тренер.

- Хвала Петру на томе што је рекао. Међутим, да ли ћу бити врхунски тренер зависи од много фактора. Петар врло добро зна како размишљам, колико сам посвећен тренерском послу и вероватно је из тих разлога изјавио то што је изјавио. Мада, да би се постигао успех, потребно је имати и мало среће, али то не волим да апострофирам - закључио је Момир.

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Civija 015
Covek puca od znanja.Veliki psiholog,takticar i covek.Neka ga Bozini uzmu da nam svane sto je fantazija.Njegova i Perunova generacija moraju napolje iz rukometa ako hocemo napred
So
Sve pohvale za gospodina Veselina Vukovica.Pravi pedagog,psiholoh,kako se obraca svojim igracima i kad vode i kad gube utakmicu.Kapa dole!
So i biber
Daki momcino, mani se Vukovica. Otisao si iz ŠA, zivis svoj zivot, igras i sve ok. Pusti pljuvanje po zurnalu.
Biber
Kako nas tek kaznjave eh to da vidis. Prvi put smo dobili sad slobodno vise od dana, posle 7 meseci. Nema igraca koji ga voli.
moma52
Ja ne verujem !
Pol
Konstantno usavršavanje i obrazovanje je put do uspeha. Kada to srpski treneri budu shvatili krenuće i nama.
Tupi ugao
Ugledajte se na peruna kako se radom i uspehom stize na uzviseno mesto selektora. E Srbijooooooooo
Idi mi dodji mi
E to je gordost velikih igraca, sta si uradio kao trener da bi to zasluzio. Podrzao kandidata iz Panceva Pavlova(koji isto rusi savez bez uspeha u rukometu)
nemqnja vidic
Ko je Sekula?
bukvar
Arena, nazad u osnovnu školu. Da bi polemisao moraš znati kako se pišu pojedine reči. NEZNANJE, NEPOŠTOVANJE...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.