Почетна / Рукомет / Репрезентација

Исланд и Саудијска Арабија на СП

Исланд и Саудијска Арабија наћи ће се на Светском првенсту у Катару (15. јануар – 1. фебруар) уместо Уједињених Арапских Емирата и Бахреина одлучено је на састанку ИХФ у Херцогенаураху.
ФОТО: Д. Жарковић

Две азијске селекције почетком месеца повукле су се под притиском влада својих земаља звог кризе у Персијском заливу,, а пре неколико дана када је разрешен политички конфликт су се предомислили.

Међутим, Светска кућа рукомета је решила да ове две националне федерације казни са по 100.000 швајцарских франака због повлачења, а да њихова места додели континентима Азији и Европи.

ЕХФ је одлуку о томе да то буде Исланд образложио пласманом на последњем Европском првенству где су Рибари заузели пето место.

Интересантзно да летос, када је Aустралија избачена са СП због непостојања њене федерације, није примењен тај критеријум, већ је место заузела Немачка, а ИХФ се позвао на пласман sа СП 2013. у Шпанији.

Да је и сада примењиван тај критеријум први у реду би били Мађари да попуне место, потом Србија, па тек онда Исланд.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Moral - to je za neke nepoznanica
Jos jedan samar rukovodstvu RSS Do juce nam je to isto rukovodstvo pricalo bajke o tome kako nas EHF uvazava kako smo dobrodosli..bla .. bla I sta bi sada Najmanje sto moze da uradi ova nasa vladajuca rukometna garnitura (koja nas je uzgred gurnula na dno ) je da podnese kolektivnu ostavku
nemoraal
Moralno je znati ko je ko. ovo je odlucio IHF a ne EHF. Nemas pravo vise na komentare! neznalica! sedi jedinica!
Veso Vrbas
lako bi ja da sam ja selektor,odma bi se plasirali..
josip broz
Koji ce reprezentacija tamo, bolje da funcioneri idu
sumadinac
Prvo su nastelovali da odu nemci-merilo je bilo proslo svetsko prvenstvo,islandjani se bunili,e sad su dobili pozivnicu a merilo evropsko prvenstvo!Nebitno je dali smo zasluzili ili nismo.Cinjenica je da je sve ovo mnogo providno i smesno!Mozda mi nismo zasluzili da idemo na svetsko,a po cemu su to islandjani i arabija i oni su izgubili u kvalifikacijama.Zbog svega ovoga nasa delegacija netreba da ide u Dohu!!!
vv
Alo,Veljo ,Bozo sta jos treba da se desi pa da vas dvojica odletite iz rukometa zajedno sa Vladicom...Idite vec jednom...Gde vam je obraz...
radenko
Svi znamo ko si i koliki ti je obraz vv i ti nesto komentarises. Djon od cipeka je tanak za tvoj obraz. Sta ova odluka ima veze sa RSS?????
Laza
Tacno je da si daleko i hvala bogu predaleko od reprezentacije ali si vrlo blizak sa Tijanom!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.