Почетна / Рукомет / Широм планете

Грозданић напустио шампиона и преселио се у Бундеслигу

Кобург је тренутно последњи на табели после осам кола, на две године парафиран је уговор

Врбашанин Милош Грозданић (25) после пет година боравка у Новом Саду дрес Војводине, вишеструког шампиона Србије и освајача Купа, заменио је Кобурговим.

Бундеслигаш, тренутно последњи на табели после осам кола, решио је да ојача редове пред наредних 30 кола у којима ће се, како ствари стоје, борити за опстанак.

Милош је у Немачку стигао као репрезентативац Србије и најбољи стрелац СЕХА лиге (сезона 2018/19.). Уговор је парафиран на две године.

Ретки су случајеви директних одлазака из српске Супер лиге у немачку Бундеслигу, углавном се до најјаче рукометне лиге на свету долазило заобилазним путевима, када су у питању играчи из наше земље.

Још у време пандемије, када све „стоји“.

- Све је почело доста раније, практично у јеку прелазног рока, пред почетак сезоне, када сам започео сарадњу са менаџером Слободаном Нешковом. Тада ми је као једну од опција споменуо Кобург. Сама помисао на Бундеслигу и могућност за доказивањем у истој били су више него довољан мотив за улагање свег потребног напора у циљу остварења трансфера. Данас, то је реалност - самоуверено ће Милош.

Параф је стављен, нова страница каријере је отворена...

- Тек сад почиње оно право, предамном је период адаптације, прилагођавања и потврђивања у новом клубу. Једно је сигурно, тамо сам где сам одувек знао да ћу бити. Немам намеру да се са тиме и задовољим. Желим да учиним све да првенствено оправдам поверење људи у клубу као и да оставим отворена врата за још других играча са наших простора.

Милошева најзначајнија остварења у досадашњој каријери везана су за Војводину. Шампионска круна, титула најбољег стрелца СЕХА лиге, статус репрезентативца...

- Поред матичног Врбаса, из мог родног града, града рукомета, којем дугујем највећу захвалност, ту је свакако и шампионски клуб - Војводина, клуб из којег, са поносом кажем, идем директно у лигу каква је немачка. Колектив који ме је формирао, не само као играча, већ, могу слободно рећи, и као човека. Сви моји успеси су једнако и успеси тог изузетног колектива. Воша има посебно место у мом срцу. Учинићу све да је са поносом представљам у својој даљој каријери.

Тако збори Грозданић, а шта кажу његови нови послодавци.

- Милош је са својих 25 година имао прилику да игра против великих тимова, где је и показао изузетан потенцијал. Има разноврстан шут. Надам се да ће нам он допринети искуством, био је шампион Србије, најбољи стрелац СЕХА лиге, репрезентативац је - напомиње тренер Чех Алоис Мраз.

Глагољиво је о Милошу зборио и директор Јан Гор:

- Чињеница да смо упркос једној затегнутој ситуацији успели да га доведемо представља заједнички напор управе, тима, спонзора... Циљ је био да се играчки кадар појача. Милош је млад, амбициозан играч, имао је јасан циљ да стигне у Бундеслигу и на тај начин направи наредни корак у каријери. Увек смо говорили да морамо да мислимо на дуже стазе, зато се радујемо што је парафирао на две годинее. Пуно ће нам значити, допринети у даљем развоју, дајући могућност више опција на левом крилу уз наше младе момке. Урадићемо све да му прилагођавање учинимо што безболнијим. Радујемо се његовом првом мечу.

Тај први меч требало би да буде у недељу у 16 часова са Лисицама из Берлина на домаћем терену.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brzina
Svetlosti je jedinica mere na koji nacin se vraca u Srbiju. Cuj Grozdanic ubojit igrac ha ha ha ha ha.
021
Srecno !
Vrbasanin
Sretno Milose
Slana Bara
Bravo Grozdo i hvala do neba! Retko hrabar i ubojit igrač , izdržao tonu potcenjivanja od polusveta ovde na komentarima koji nikad nisu uživo ni gledali utakmicu takve lige!
Rukomet
Srecno Grozdo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.