Почетна / Рукомет / Широм планете

Илић играч месеца у Француској

Април у француском првенству обележио капитен репрезентације Србије и Тулуза
ФОТО: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Браћа Илић, Немања и Вања, дефинитивно су обележили ову сезону и једној од најјачих лига на свету. Први пут у историји француског шампионата, два рођена брата проглашена су за играче месеца, један за другим.

Наиме, репрезентативци Србије су изабрани за играче месеца Вања марта, Немања априла, док су неколико пута били у идеалном тиму, а могу се похвалити и податком да су најбољи стрелци својих екипа. Вања бриљира у дресу Шартра, док Немања, са капитенском траком сјајно предводи Тулуз у овој сезони.

Капитен Србије добио је чак 56 одсто гласова, а иза њега је на другом месту остао још један Орао, Драган Пешмалбек са 24, док је на трећем Валентан Порт са 20.

Немања Илић је одиграо четири врхунска меча у априлу. Два пута је постигао по десет голова, једном девет и једном осам, што је било довољно да освоји убедљиво прво место.

Капитен репрезентације Србије је тренутно други стрелац шампионата са 142 гола, два више од трећепласираног Вање Илића. Неприкосновен на првом месту је Словенац Драган Гајић са 185 погодака.

Лево крило нашег тима и Тулуза је у прошлом колу постигао победоносни гол у самом финишу утакмице и захваљујући том поготку његов тим је освојио два важна бода. Тај гол је уједно изабран и за најбољи погодак кола, што је додатно признање за овог играча.

Требало би напоменути да је Немања Илић био и један од најбољих играча нашег тима у мечевима против Грчке, у квалификацијама за одлазак на Европско првенство. Капитен националног тима је пропустио утакмице са Француском јер је у тада постао отац и селектор Тони Ђерона му је дозволио да остане са породицом у Земљи Галских петлова. 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Objektivni
Uz duzno postovanje gospodinu Sholi , ipak je on iz druge nama prijateljske drzave , pa mu ne zameram sto nije dovoljno upoznat sa nekim stvarima !!! Bicu kratak, a ujedno i opsiran..pa kako to moze , evo ovako !!! Vanja Ilic, Nemanja Ilic, Stevan Sretenovic , Lazar Kukic , Bogdan Radivojevic , Miailo Marsenic , Ivan Popovic , Nemanja Zivkovic , Darko Stevanovic , Vuk Milenkovic, Radojkovic ....U zadnje dve gidine na spiskovima A reprezentacije( Perunicic , Djirona ) !!! A o sadasnjim juniorskim , kadetskim , pionirkim reprezentativcima Partizana ,nekom drugom prilikom !!!
role
Berane, SKBG, Rukobel, Indjija, Novi Beograd, Voždovac, Proleter...Toliko o školi. Možemo i detaljnije ako treba.
Sandi Shola
Jedni od igraca koje je izbacila Partizanova skola rukometa !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.