Почетна / Рукомет / Широм планете

Кукић се сели у Румунију: Испуњење дечачких снова

Лазар Кукић, најбољи играч Орлова и тренутно један од водећих средњих бекова Европе, каријеру наставља у Букурешту
ФОТО: В. Марковић

Један од најбољих средњих бекова Европе и репрезентативац Србије, Лазар Кукић направио је одлучујући корак у каријери. Фантастични организатор игре ће наредне сезоне бранити боје Букурешта и коначно заиграти тамо где му је и место, у Лиги шампиона.

Овај Београђанин је имао прошлу сезону из снова – одвео је репрезентацију Србије на Светско првенство, био најбољи играч Бенфике са којом је освојио Лигу Европе и имао партије из снова.

Познат као велики радник и момак за пример, на терену велики борац, тамо где неко не би ногом, он иде главом, Кукић је брзо постао миљеник навијача Бенфике који су захтевали од управе да га задржи.

Међутим, каријера овог момка је ишла „школским примером“, па је једини логичан корак даље био одлазак у клуб који игра Лигу шампиона.

Букурешт није био први избор?

- Није био у плану, јер сам потписао уговор са Брестом и мислио сам да ћу отићи у Белорусију. Међутим, онда је кренуо овај хаос са Русијом и Украјином и та опција није била реална. Добио сам позив из Букурешта, свидела ми се идеја, разговарао сам са Ћавијем Паскалом и Баруфетом, ствари су се доста промениле њиховим доласком и имају јасну визију и програм – почео је причу одмах по доласку у Букурешт, Лазар Кукић.

Како су Вас дочекали у клубу?

- Сјајно. Имали смо пријатан разговор добродошлице, ево кренули смо са тренинзима, упознавањем екипе, мада мислим да ту неће бити проблема. Срећан сам, задовољан и мислим да је град јако леп, онако на кратко што сам успео да видим.

Бенфика је била упорна да Вас задржи кад је било јасно да нећете моћи у Мешков?

- Имао сам дилему, нисам ни сам био свестан шта и како је најбоље, али онда су амбиције преломиле одлуку. Тачније, чињеница да ћу са Букурештом играти Лигу шампиона је била пресудна. Прелепо ми је било у Бенфици, Ћема би био разлог мог останка, он је невероватан заиста и хвала му на свему што сам урадио уз његову помоћ. Размишљао сам да ли да идем из зоне комфора, али на крају мислим да је одлука исправна. Радићу са врхунским тренером који има добро искуство, тако да сам уверен да је долазак у Букурешт права ствар.

Да ли је одлазак у Бенфику био прекретница у каријери?

- Мислим да јесте, прави погодак из ове перспективе. Заиста нисам могао да сањам да ћемо већ друге године освојити европски пехар и да ћу тако да стасам и напредујем. Ћема ми је дао одрешене руке, имао је поверења у мене и експлодирао сам, био сам пун самопоуздања, сазрео и заиста сам пресрећан због времена у Бенфики. Такође у том периоду се поклопила и добра игра у репрезентацији, као и рад са Тонијем Ђероном, који је додано помогао. Кад сам долазио у Бенфику имао сам дилему да ли да дођем у Лисабон или одем у Елверум и играм Лигу шампиона. Одабрао сам рад са Ћемом и нисам погрешио.

Ваша каријера је ишла неким школским примером?

- После Партизана сам отишао у Ла Риоху, сјајан шпански клуб где ме је дочекао рад са Гонзалесом, који врхунски ради посао. Шпанија ми је била савршена школа, тамо може много да се научи, коначно сам схватио како ствари функционишу и како треба размишљати на терену. После Партизана мени је то било чудно све, као небо и земља, прогледао сам на рукометни начин. Након тога је стигла Бенфика и све остало је историја.

Шта је био окидач за експлозију у Вашој игри?

- Схватио сам и показао да стварно могу да будем врхунски играч. Свако осети на кожи да има још простора да напредује, моја жеља је да будем међу топ пет средњих бекова и да будем у врхунским клубовима. Прави окидач је била сјајна друга сезона у Бенфики. Као екипа смо играли боље, сазрели, добили смо Левен у квалификацијама за Лигу Европе и тада су нас сви отписали. Међутим, ми смо победили, сазрели још више, тренер ми је дао одрешене руке и све је кренуло правим смером. Искрено, после Европског првенства сам се вратио у клуб, већ имао уговор са Брестом и могуће да сам био растерећенији и опуштенији. Прекретница је била утакмица Са портом кад смо се вратили у трку за титулу. Врхунски сам одиграо утакмицу и тада је све кренуло.

Испуниће те дечачки сан и заиграћете у Лиги шампиона?

- Мислим да је то свакоме сан. Некада сам гледао врхунске играче и клубове како се боре, а сад ћу ја играти са њима. Истина, желео бих да то буде са неким тимом у топ пет, али и овако је добро, имамо ми амбиције које нису мале. Већ наредне године бисмо могли да јуришамо на фајнал фор. Добио сам шансу да се покажем у елити, градио сам свој пут даље и имам још доста тога – закључио је Лазар Кукић

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vox
Solidan igrac,ali ne toliko da igra bundes ligu,francuska ,madjarska, barcelona ili kilce ,a jedan od najboljih u eu....novinari smanjite malo...san mu je bio rumunska liga...tanko decko,nema te ni medju 30...
Maxy99
Koliko zluradih komentara, dečko je fantastičan igrač, moderan, brz, ume i da šutne, asistira, promeni ritam. Sledeće godine će se otimati za njega Vesprem Kjelce, Barsa. ..Živi bili, pa videli.
Spaski
Hvala na komentaru, Isto sam mislio. Boze mili, sta je to sa nasim narodom
rukometas
Precenjuju se kvaliteti Kukica kao srednjeg beka.Pravi srednji bek ne svodi svoju igru na prolaz i da da sto vise golova vec svoju igru zasniva na organizaciji napada i na razigravanju bekova i drugih igraca u timu, na asistencijama i na kolektivnoj igri.
BCS Sabac
Decacki san da igra u Rumuniji? E Srbijo medju "sljivama" I Zurnalu medju naslovima!!!!!
Zivota
San mu je igranje u LS!
BCS Šabac
Ovo nij moj komentar.
Royal Vilage Roads
a bio vidjen u PA u kraljevskoj akademijomi
vojlovica
Premlad je za nas. Kad napuni 40, može da dodje. Do tada ništa.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.