Почетна / Рукомет / Широм планете

Шарић са Катаром иде у Рио на Олимпијске игре

Репрезентација Катара прва је селекција из Персијског залива икада која је оверила визу за Олимпијске игре
ФОТО: АП

На челу са селектором Шпанцем Валером Ривером у јануару ове године на домаћем тлу Катар је освојио светско сребро, а сада је тим са Блиског истока стигао до новог успеха.

У финалу олимпијских квалификација у Дохи Катар је победио Иран 28:19 (15:11), па ће некадашњи репрезентативац Србије и Југославије Данијел Шарић коначно заиграти на највећој светској смотри спортиста.

Од 12 виза за Рио подељене су четири: домаћин Бразил, најбољи тим Пан-Америке Аргентина, светски шампион Француска и најбољи из Азије Катар.

Треће место у квалификацијама заузео је Бахреин после победе над Јужном Корејом 34:21 (17:10) и он ће уз Иран у додатне квалификације.

Квалификациони турнир 1: 2. са СП, 7. са СП, Чиле, 2. са првенства Африке

Квалификациони турнир 2: 3. са СП, 6. са СП, Иран, 3. са ЕП

Квалификациони турнир 3: 4. са СП, 5. са СП, 2. са ЕП, Бахреин

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

žorž papadubi
:) u pravu si, on je samo jedan od primera koliko se ne zna. Pa ,ovde će vladati talog i mulj još 5000 godina jer im je konkurencija još gora.
Sloboda i pravda
Saric nikada nije branio za reprezentaciju SRBIJE! I daj vise jednog skinite ga sa ledja srpskog rukometa.On je branio za Bosnu i Hercegovinu, rodjen je u Doboju i kakve on ima veze sa cistim srpskim rukometom od 2006 godine. Pa nikakve, ali ga vi gurate tamo gde ga i nece i gde ne pripada! Srbija je samostalna od 2006 i samo od tada se moze pricati o srpskim igracima.Cak ga i jugo nostalgicari i legende nisu zvali da potpise. " komunisticki manifest" i proglas SKOJA.
i jednakost
Sta ti bi, sto si ljut!?
neznalica
Gde je Bojan da predlozi Sarica da brani za Srbiju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.