Почетна / Рукомет / Широм планете

Немања Зеленовић: У граду је потпуно лудило, за ово се живи

Средином двехиљадите Магдебург је славио Ненада Перуничића са којим је освајао највредније трофеје. Деценију касније, 2016. овај немачки клуб има новог миљеника, Немању Зеленовића!
ФОТО: Фејсбук/Н. Зеленовић

Книњанин Немања Зеленовић био је један од најбољих играча на финалном турниру Купа Немачке, где је Магдебург направио праву сензацију победивши у финалу Фленсбург. А, да успех буде већи, овај трофеј је освојен после тачно двадесет година поста!

У граду је потпуно лудило – рапортира Зеленовић дан после многобројних манифестација на којима је морао да присуствује.

Већ у недељу увече, по повратку из Хамбурга, дочекало нас је неколико стотина навијача код једног бара, тада је кренуло комплетно славље. Журци су се прикључили и они највернији који су путовали на финале купа, па смо остали дубоко у ноћ.

Времена за сан није било?

Веома мало, јер нас је сутрадан чекала гомила обавеза. Отвореним аутобусом смо се провозали кроз град, навијачи су нас поздрављали на сваком кораку, а онда је уследио прави дочек на централном градском тргу. Тамо смо певали и веселили се са десет хиљада људи! То је пола становништа града, што само говори колико је рукомет битан за Магдебург. Цео град живи за овај спорт.

Читав дан сте ишли са пријема на пријем?

И још није готово, јер данас идемо код градоначелника, и он жели да нам се захвали за све. Били смо код председника оптшине, а очекују нас прославе и широм града.

Ништа слично нисте доживели?

Ни у сновима! Стварно је све феноменално, а пре свега ново искуство за све у тиму. Баш капитен екипе каже како је десет година у Магдебургу и да сања овај моменат сво време. Стварно је прелепо, нешто нестварно и посебно, пре свега јер овај народ заиста воли рукомет.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

milan, polacanac
Najbolji i najkorisniji nas rukometas! Njegovi roditelji mogu biti ponosni sto imaju takvog sina!
alobre!
Zele Beogradjanin?!
Gak
Srcan momak! Svaka cast samo napred!
gorki
svaka cast momcino, samo nemoj sebi da dozvolis da zavrsis kao gore pomenuti as...samo jako, po jos koji trofej
...................
Kao gore pomenuti as?jedan od najboljih rukometasa svih vremena,najplaceniji u istoriji Rukometa!!! Toliki je igrac bio da nema pravo niko nista da mu kaze,kakav god trener bio,covek je institucija
SS
Bravo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.