Почетна / Рукомет / Широм планете

Радивојевић напушта Фленсбург, Продановић наставља са Мешковом

Један од најбољих младих играча света, Богдан Радивојевић одлучио је на лето да напусти редове Фленсбурга.
ФОТО: В. Марковић

Репрезентативно десно крило је ову одлуку донео после доста размишљања, иако је управа једног од најмоћнијих клубова желела да га задржи.

- Провео сам прелепе четири године у Фленсбургу, част ми је била да играм за тако добар и велики клуб, али сад је време да одем и потражим нову средину – рекао је Радивојевић. – За мене је најважније у овом тренутку да играм, а у Фленсбургу то нећу моћи, тако да је право време за растанак.

Овај Београђанин је каријеру почео у Синђелићу, потом је бранио боје Партизана у ком је стекао пуну играчку афирмацију, да би 2013. отишао у Фленсбург. Годину касније је остварио сан сваког спортисте и освојио Лигу шампиона.

Момак рођен 1993. има огроман потенцијал, без сумње је један од најбољих десних крила на свету, па о наставку каријере не мора да брине.

- Имам понуда, ту су заинтересовани клубови, па не журим. У наредних неколико дана ћу донети одлуку о настваку каријере – рекао је Радивојевић.

Рајко Продановић (29) остаје још годину у Мешкову. Сребрни репрезентативац из Београда 2012, летос пристигао у редове белоруског учесника Лиге шампиона постигао је договор о наставку сарадње за још најмање сезону.

Породици и мени се јако допада Брест, радујем се продужењу сарадње. У наставку сезоне нас очекује још доста интересантних и важних утакмица у којима ћу се потрудити да се покажем у најбољем светлу. Мешков има озбиљан европски пројекат и поносан сам на то што сам део тог колектива – казао је Рајко.

Гајдобранин, рукометно стасао у Југовићу из Каћа одакле се отиснуо у шпанску Антекјеру, Вардар, потом је био члан ПИК Сегеда, Вреспрема одакле је једно време провео и на позајмици у Рајн Некар Левену, да би се поново вратио у Сегедин.

Био је и члан оне златне кадетске репрезентације европских и светских шампиона, а има и јуниорско светско сребро.

За сениорску селекцију дебитовао је на Светском купу у Дортмунду ремију против Русије (36:36) у коме је постигао шест голова. У међувремену одиграо је 111 мечева у дресу Орлова и постигао 265 голова.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nusic
Karijeru jee bogdan i poceo u Partizanu a ne u Sindjelicu!
Nikola 64
Nije lako u bundes ligi , mika hansen , i nikola karabatic nisu se bas najbolje snasli u rukometnom nba , mada su obojica dobri igraci , tamo je jezivo tesko.
Nikola 64
Okreni malo sajtove , pa pogledaj gde je hansen bio angazovan , sta je karabatic odigrao u kilu , imao jedva 3 gola po utakmici, bio praglasen .... kad , i sad ga stalno nesto proglasavaju za najboljeg , a nije najbolji , prosle godine bielecki najbolji u ligi sampiona i na olimpijadi pa ovi opet proglase karabatica za najboljeg ....nemas pojma sa zivotom.
....
Izvini strucnjak, a u kojem se to Bundesligaskom klubu nije snasao MIka Hansen? :) i kako to da se Karabatic nije snasao u Kilu? , a 2008 bio proglasen najboljim igracem Bundeslige :) Mnogo lupanja u jednoj recenici.....
banjica
Ako je neko ,,mlad"sa 24 godine onda ni ja nisam bas star.Pocecu i ja da trazim novi klub.
Mazdrpan
Jedan od najboljih mladih igrača sveta?!
Darko
Ovo je reklamni tekst i nemoj im zameriti! On je svestan da nikad nece imati mesto u Flensburgu i zato odlazi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.