Почетна / Рукомет / Широм планете

Драгаш и Коцић за јачу Политехнику

Румунски клуб из Темишвара решио и даље да се ослања на Србе, Репрезентативце
ФОТО: РК Политехника

Румунски Темишвар се појачао пред почетак нове сезоне. Углавном српским играчима.

Филип Марјановић је продужио уговор на две плус једну годину, репрезентативци Србије голман Мирослав Коцић стигао је из француског Сарана, бек Милош Драгаш из румунског Баја Мареа, Антонио Прибанић из мађарског Комла, Маријус Садовјак из француског Тремблеа. Сви су потписали на две плус једну сезону.

Бар по именима, екипа ће бити знатно јача него претходних сезона.

Милош Драгаш играо је за Локомотиву (Брчко), Металопластику (Шабац), Вардар (Скопље), немачки Бергишер, те румунске Одорхеи и Минаур Баја Маре.

- Нови изазов у каријери. Добра ствар је што не мењам земљу и лигу, упознат сам са свиме, што ће много значити у прилагођавању на нову средину. Најбитније је само да останем здрав, да константно играм, то много значи, пре свега мени, а наравно и клубу. Желим да заједно остваримо што веће успехе.

Репрезентативни голман Србије Мирослав Коцић (37) играо је за Железничар, Војводину, Металург из Скопља, турски Бешикташ, а у Темишвар је стигао из француског Сарана. Са којим год тимом да је играо, војевао је по Европи.

- Драго ми је што сам у Темишвару, тим делује веома добро. Морамо сада добро да прионемо на рад, како би касније играли што боље. Познајем се са великим бројем играча, нарочито играчима са Балкана, као и Садовеаком, са којим са прошлу сезону провео у Француској. Лако ћу се адаптирати, упознати град, једина непознаница за сада ми је румунски шампионат, то ће за сада бити једини проблем. Једино чему се сада надам је да ће тим бити успешнији но прошле сезоне.

Политехника је тада била шеста у првенству, а поражена је у финалу Купа Румуније.

Од српских играча у клубу су још Милош Орбовић (има важећи уговор до краја године) и Вук Милошевић, екипу су током лета напустили Златко Даскаловски (Француска), Адам Савић (Израел), Крсто Милошевић (Стеауа) и Марко Ласица (Бешикташ).

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

...
Samo sto milosevic nije srbin niti pribanic
pufta
Krsto Milošević jeste, ali nisu Lasica, ni Daskalovski.
021
Kocara kralju !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.