Почетна / Рукомет / Супер лига

Преминуо рукометни тренер Вук Рогановић

У богатој тренерској каријери предводио је 26 клубова и освојио је 24 трофеја, укључујући националне купове и титуле
ФОТО: Архива Журнала

Рукометни тренер Вук Рогановић преминуо је у 76. години, саопштио је данас Рукометни савез Србије (РСС).

Рогановић је каријеру започео давне 1960. године, као играч у земунској Младости, затим је наставио у Динаму из Панчева, шведском Гетеборгу, Црвенку и у Белгији 1970. године, где је и завршио играчку каријеру.

У богатој тренерској каријери предводио је 26 клубова и освојио је 24 трофеја, укључујући националне купове и титуле.

У Белгији је провео 10 година као тренер неколико клубова (Дендермонде, Аванти Леббеке, Мехелен, Нерпелт) и мушке репрезентације Белгије. Био је предавач и члан Олимпијског комитета Белгије.

У земљу се вратио 1980. године где је предводио Црвенку, затим ЖРК Раднички Београд, РК Железничар из Ниша, Пелистер Битољ, ЖРК КТК Зајечар, ЖРК Будућност из Подгорице, затим одлази у Катар, где је предводио Ал Рајан 1988. до 1990. године.

Следи повратак у Србију где преузима Шамот из Аранђеловца, ЖРК Динамо Панчево, ЖРК Напредак Крушевац, ЖРК Спартак Суботица, Партизан Београд, РК Пљевља, ЖРК Књаз Милош, РК Црвена Звезда, РК Будућност Подгорица, РК Жупа, ЖРК Цепелин, РК Спартак Војпут, ОРК Београд и ЖРК Војводина-Минаква и женску репрезентацију Југославије 1995 -1996. године.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prijatelj
Vecna slava. Poslednji gospodin medju trenerima
Миле
Вечна ти слава и хвала за све што си урадио за нас Црвенчане
Misko Celic
Вечная память...
ЦРВЕНКА
ДРАГИ ВУЧЕ ТЕШКО ЈЕ НАЋИ ПРАВЕ РЕЧИ КОЈЕ БИ У ОВОМ БОЛНОМ ТРЕНУТКУ МОГЛЕ ДА УТЕШЕ ТВОЈЕ НАЈМИЛИЈЕ И НАС КОЈИ СМО ТЕ ПОЗНАВАЛИ .ПОЧИВАЈ У МИРУ . ОСТАЋЕШ У НАШИМ СРЦИМА УПАМЋЕН КАО ВЕЛИКИ ЧОВЕК И ТРЕНЕР КОЈИ ЈЕ МОЈОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ ПРУЖИО ШАНСУ И ТРАСИРАО ПУТ КА ВРХУНСКИМ СПОРТИСТИМА А ПРЕ СВЕГА ЉУДИМА.НЕКА ТИ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА.
Rambo
Veoma dobar čovek, plemenit, baš mi je krivo. Počivaj u miru Rogane!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.