Почетна / Рукомет / Супер лига

РК Црвена звезда: Ниједан члан Новог Пазара није био угрожен

Звезда је синоћ у Београду победила Нови Пазар са 33:24, у мечу четвртог кола А групе Аркус лиге
ФОТО: Аркус лига

Рукометни клуб Црвена звезда одбацио је наводе да је екипа Новог Пазара била угрожена током утакмице у Београду, изразио је жаљење због ситуације и увредљивог транспарента и навео да црвено-белима од тада стижу претње у клуб.

- Морамо да обавестимо јавност да није тачно да је РК Нови Пазар вређан током 60 минута, како су навели у саопштењу. На нашу рекацију спорни транспарент је уклоњен у кратком року, а на скандирање навијача не можемо утицати, као што ниједан клуб то не може, како на спортским теренима у Србији, тако и у читавом свету - наводи се у саопштењу рукометног клуба Црвена звезда.

Звезда је синоћ у Београду победила Нови Пазар са 33:24, у мечу четвртог кола А групе Аркус лиге.

Клуб из Новог Пазара саопштио је после утакмице да су његови чланови вређани на националној основи током читавог меча, да је на трибини истакнут увредљив транспарент и да су навијачи скандирали Ратку Младићу и узвикивали - „потурице” и певали шовинистичке песме.

Звезда је изразила жаљење због ситуације која је настала и спорног транспарента и навела да је учинила све како би на прави начин организовала утакмицу.

- Ми као клуб смо учинили све да се утакмица обезбеди на највишем нивоу, повећали смо број редара и био је повећан број припадника полиције. Поштовали смо све процедуре. Одговорно тврдимо да ниједан члан РК Нови Пазар ни на један начин није био угрожен - пише у саопштењу.

Звезда је обавестила јавност и да су клуб и играчи протеклих сезона били изложени „бројним погрдним скандирањима и увредама са трибина” на утакмицама у Србији, а да су претње стигле и синоћ.

- С обзиром да од синоћ, после утакмице, добијамо претеће поруке попут: 'да у Нови Пазар можемо ући, али нећемо изаћи', иако као клуб нисмо никога увредили, па ни нашег спортског ривала из Новог Пазара, сматрамо да у нашој лиги, у нашој земљи нам нико не може забранити где да идемо, односно где ћемо играти - наводи се.

- Рукометном клубу Нови Пазар, са којим имамо коректне и добре односе, желимо све најбоље у овој такмичарској години - додаје се у саопштењу и истиче да се Звезда поводом овог случаја неће више оглашавати.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mr.White
Očekujem uskoro da se plasira i teza o obostranoj krivici..kao u N.Pazaru na fudbalu protiv Partizana.Sve je organizovano danima pre utakmice,rukometna utakmica je potpuno sporedna ..bilo bi isto koji god da je sport .Policija je znala za to. Sramota je naša.
Butros Gali
EU poziva na uzdrzanost obe strane
.....
Baš me zanima da li će doći navijači Zvezde ptotiv npr Jugovića da navijaju... Doći će samo mame i tate od igrača.. Bruka jedna, sramota... Organizovano vređanje
Mikki
Ako kao klub niste nikoga uredili, ogradite se o ove iz ultra-kopa, zabranite im prisustvovanje utakmicama i tome slično
!!!
Navijacke grupe u Srbiji zabraniti zakonom a njihove pripadnike sve u zatvor! Leglo kriminala!
Ono moje
Da se manes ultra boysa da ne bude posle nisam znao
Ramzes
Pa jos kada budete imali tri vijuge da shvatite da je vredjanje jedno a fizicka ugrozenost drugo. Cela hala napolje i sve OK Ali za to treba imati delgata koji to sme A ovo danas sto vidimo u rukoemtu , to je jad i beda sudijske organizscije unazad 20 godina

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.