Почетна / Рукомет / Супер лига

Ратко Ђурковић нови тренер Црвене звезде

Он је после првог тренинга рекао да је упознат са стањем у екипи и очекивањима и да му је драго што његови бивши саиграчи Ненад Перуничић, Драган Шкрбић и Огњен Кајганић мисле да може да води Звезду и оствари добре резултате
ФОТО: СД Црвена звезда

Некадашњи репрезентативац Ратко Ђурковић нови је тренер рукометаша Црвене звезде, саопштио је београдски клуб.

Ђурковић је последњи ангажман имао у Кувајту, у екипи Ал-Кураин, а као први тренер до сада је предводио Ловћен са којим је освојио Куп Црне Горе 2011. године, Пелистер и мађарски Комло. Са бањалучким Борцем је био шампион БиХ у сезони 2016/2017, радио је за Ал-Рајан и током две сезоне у Орошхазу у мађарском шампионату.

Опробао се и у женском рукомету као тренер грчке екипе Орми из Патре.

Он је после првог тренинга рекао да је упознат са стањем у екипи и очекивањима и да му је драго што његови бивши саиграчи Ненад Перуничић, Драган Шкрбић и Огњен Кајганић мисле да може да води Звезду и оствари добре резултате.

Управо је то било и кључно да дођем. То су људи са којима имам јако добре односе, међусобно поштовање, мислим да је то добра почетна позиција. Здрав однос, да свако зна шта је чија обавеза. Видео сам амбицију код њих да желе да направе много више, а и ја желим да се остварим као тренер на много већем нивоу, што Црвена звезда и јесте,„ рекао је Ђурковић, пренео је клупски сајт.

„То је посао који је увек на удару, посао где се грешке, барем код нас, ретко праштају, али ја то волим да радим. Читав живот сам у рукомету, определио сам се да будем тренер и овоме ћу приступити максимално посвећено. Ако се испратимо сви заједно, мислим да то у будућности може да доведе до много бољих резултата него до сада”, додао је 40-годишњи тренер.

Звезда игра у плеј-ауту српског првенства, односно борбу за опстанак.

Знам да нигде није лако, ја сам човек рукомета и нисам од оних који ће рећи 'лако ћемо'. Видимо и на Европском првенству да се прича о Холандији и Црној Гори да су хит турнира. Зато што су сви причали о њима да су мала земља или нису толико рукометне земље, нису толико на сцен, али момци играју. И то добро. Морамо да будемо фокусирани, да покажемо да смо добри, а не да причамо да смо добри. Није довољно само име које носи клуб, морамо то и да докажемо”, навео је Ђурковић.

На клупи Црвене звезде Ђурковић ће дебитовати у утакмици преткола Купа „Бранислав Покрајац” против Радничког из Крагујевца, у Београду.

Раднички је добра екипа. Остаје ми да кроз пар припремних утакмица видим могућности екипе и како ћемо да функционишемо. Имамо повређених играча. Велики изазов и шанса да се прође даље и ја желим да идемо корак по корак. Почев од пријатељских утакмица, желим да направимо атмосферу да идемо да победимо, да то буде начин који ће се видети на терену”, рекао је Ђурковић.

Играчку каријеру, током које је био познат као један од најпоузданијих и најбољих дефанзиваца, почео је у матичном Ловћену. Наставио је у Металопластици и Синтелону, између још једног наступа у Ловћену, затим и Партизану. Инострану каријеру је градио у Бидасои и четири године у Пик Сегеду, где је играо са Ненадом Перуничићем. Пре завршетка каријере у Ловћену, једну сезону је носио дрес сарајевске Босне.

Био је део репрезентације која је освојила бронзу на Светском првенству 2001. године у Француској, као и део селекције која је освојила четврто место на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године. Наступао је за СР Југославију, СЦГ и Црну Гору од 2006. до 2008. године.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rukometas
Zvezda,nazalost, nestaje jer je sve u rukama Perunicica,oterao jeZikicu a dovodi ovog Djurkovica koji nema nikakvu igracku ni trenersku reputaciju.Perunicicu ODLAZI:
šumice
imate li nekog ko može bekove da trenira.Ove većimamo.
R1
Pley Aut,Što činiš to Care
Cz
Bice bolji od pomocnika selektora(najveca bruka saveza,trener koji se nigde nije zadrzao preko6 meseci)
cetinje
E nek' je on nama došao! Usrećićemo se!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.