Почетна / Рукомет / Супер лига

Казна за велики пропуст на мечу Јагодина - Инђијa: Марићева суспендована на 30 дана

Милорад Шолевић, директор АРКУС лиге, по хитном поступку донео одлуку
ФОТО: АРКУС лига

Голман и помоћни тренер Железничара из Инђије, Слађана Ђерић, за реванш меч против Јагодине у полуфиналу плејофа, била је пријављена као играчица под бројем 77, али и као део стручног штаба задужена за рад са голманима.

Дакле, некадашња репрезентативка је два пута уписана у записник, супротно правилу 4.1. и 4.2 о замени играча и званичника у коме се између осталог каже да „није дозвољено да се исто лице пријави и као играч и као званичник”.

Иако је још на представљању екипе, официјелни спикер Слађану Ђерић поменуо одвојено у обе улоге, нико није реаговао. Дакле, промакло је то искусном оку некада врхунског судије Бранке Марић, синоћ у улози контролора.

Директор Аркус лиге, Милорад Шолевић по хитном поступку је покренуо поступак против Бранке Марић, а у истом дану донео и решење о суспензији овог контролора на 30 дана до изрицања пресуде.

За време трајања суспензије Бранка Марић не може да обавља дужност у такмичењу. Жалба на ово решење не задржава његово извршење у складу са одредбом члана 11. став 3.

Шолевић је у решењу навео да се, на основу сазнања, увида у видео снимак предметне утакмице, увида у записник, као и извештаја делегата – контролора Бранке Марић, основано сумња да је она направила пропусте, који јој се стављају на терет у поступку.

Поступајући као првостепени дисциплински орган, а по службеној дужности, покренуо је дисциплински поступак против Марићеве, због дисциплинског прекршаја.

Она је направила пропуст, која јој се ставља на терет, а ради се о тежој повреди прописа, које регулишу дужности делегата, за коју је прописана дисциплинска санкција забрана вршења функције до једне године или новчана казна до 250.000 динара.

Имајући у виду наведено, а налазећи да је изрицање суспензије оправдано због конкретног прекршаја, према делегату – контролору Бранки Марић је изречена суспензија на основу одредбе Дисциплиснког правилника РСС. 

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brankaaa
Budi dostojanstvena, pozdravi se sa narodom i idi u penziju, nema potrebe da padas toliko duboko
Branka zena lep kaze
Tako je!
Ko
Laze taj i krade, a moze i obrnuto
Miroslav Bucko
P e n z i j a! Treba da obavesti direktora da se sama povlacii i da nema potrebe vodjenja bilo kakvog postupka.. I clansku kartu da vrati.Dosta je vise propusta i gluposti.Koji joj je ovo put da pravi krupne greske? Nije nju IHF dzaba eliminisao kada test gde su odgovori tacno i netacno sa koleginicom jedina od 100 sudija pala. Ne zna zena da radi!
Arkus
Zato sada jase na IHF
Eee
Znaci varaj pa ako prodje dobro je, svasta da Jagodina ispasta zbog varalica iz Indjije
seda glava
I pre 6 godina ta ista Indjija je pokušala u Jagodini da "prevari" i dovela 7 dvojno registrovanih igrača, ali su navatani. A i ovo nije u redu da neki dečji vrtić isprangija dva puta aktuelnog šampiona. Jagodinci, izgubili ste, fer je da se to časno prizna i da se ne traži opravdanje u greški Branke Marić. Velik ulog je to vece bio, svi napeti, nervozni i eto previda u kucanju zapisnika.
Pera
Kako je to tačno Inđija varala? Tako što vas je na terenu isprangijala dva puta? Smešni ste
Прикажи још одговора
vrg
kako oku da promakne nesto sto je spiker procitao?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.