Почетна / Рукомет / Супер лига

ПРОМЕНЕ У ВОЈВОДИНИ – Бајатовић: Настављамо где смо стали! Ђукић: Ширимо финансијски капацитет; Јевтић: Имамо најјачу управу

На скупштини Војводине именовано ново руководство клуба
ФОТО: РК Војводина

После десете титула првака државе, а девете у низу, дошло је до промена у шампионском тиму. Наредне четири године функцију председника клуба обављаће Душан Бајатовић, дугогодишњи успешни директор Србијагаса.

Он је на Изборној Скупштини добио једногласно поверење делегата, па ће у наредном периоду предводити најуспешнији рукометни колектив последњих деценија.

Досадашњи први човек клуба, Милан Ђукић изабран је за председника Скупштине, док је Дарко Јевтић добио ново поверење за улогу директора.

Нови председник новосадског клуба, Душан Бајатовић је истакао:

- Настављамо тамо где смо стали са малом ротацијом у функцијама како би обезбедили фину стабилност клуба. Сви који су радили и допринели резултатима остају и даље да раде у интересу клуба. Оно што је мој задатак је стабилност, а жеља и задатак је да већ од сутра све категорије клуба буду отворене за бесплатне тренинге…  Желим да свако дете бесплатно тренира и да родитељи око тога немају трошкове који нису некоме безначајни. Свима рукомет мора да буде доступан.

Нови први човек клуба је додао:

Искрено, нисам радо прихватио још један спортски задатак. Од нас држава тражи да играмо значајнију улогу на европској сцени, пре свега у Лиги шампиона, а ситуација није ни мало завидна посебно у привреди. Прихватио сам ову обавезу тако да треба да појачам финансијску сигурност клуба. Неће нам бити довољна помоћ града и јавног предузећа, већ и спонзора, попут Бобара. Активност једноставно морамо да раширимо.

Душан Бајатовић је годинама имао функцију у клубу, али у виду спонзора, а сада ће његова улога бити далеко већа.

Настављамо у истом саставу, само је дошло до одређених ротација и верујем да не треба нешто да мењамо пошто је све функционисало сјајно. Желимо да наставимо са освајањем титула и да пробамо да се на међународној сцени представимо у што бољем светлу. Инсистираћемо на деци Војводине, да више не плаћају чланарину. Сматрам да свако дете, посебно талентовано, не треба да спречава финансијска ситуација.

ЂУКИЋ: ШИРИМО ФИНАНСИЈСКИ КАПАЦИТЕТ

Милан Ђукић је без дилеме најуспешнији председник једног рукометног колектива, а сада је изабран за првог човека Скупштине.

- Пре петнаест година сам дошао у клуб и тада је био пред гашењем, а до данас смо успели да освојимо девет везаних титула. То јесте један циклус, а последње две, три године смо имали ужасан осећај да можемо да дођемо до титуле, али ништа преко тога, јер смо све своје економске, организационе и другарске потенцијале искористили да подигнемо на овај ниво клуб. На прослави титуле код градоначелника Новог Сада родила се идеја да се у клубу ништа не мења. С друге стране потребне су нам промене које ће у врло економски неизвесној години да омогуће стабилност и могућност да клуб прошири финансијски капацитет. И само зато су направљене те промене – рекао је Милан Ђукић.

ЈЕВТИЋ: ИМАМО НАЈЈАЧУ УПРАВУ

Улогу директора клуба ће и убудуће обављати Дарко Јевтић.

Успели смо у једној напорној и неизвесној сезони да дођемо до првог места. Рушили смо велике гиганте и успели да пришијемо звездицу на клупски грб. Војводина је сада добила најјачу управу, и то не само у граду, него у држави, са великим привредним ауторитетима. За мене овај реизбор представља велику част и обавезу, поготово што ће ту бити и велике борбе.

СТИГЛА ПРВА ПОЈАЧАЊА

Прелазни рок за Војводину је почео, на Слану бару су већ стигла три играча.

- Најпре смо продужили сарадњу са Борисом Ројевићем који је најуспешнији тренер са освојених 11 трофеја од могућих 12. Затим стигли су играчи десно крило Марко Васић, повратник из Мађарске, десни бек Милан Савић и пивотмен Живан Пешић, који су дошли из Израела.

ВУКОВЉАК КАПИТЕН

Дрес Војводине ће и наредне сезоне носити искусни и борбени Милан Вуковљак, пошто је уговор продужен на још годину дана.

Одличном и веома пожртвованом играчу је припала част да наредне сезоне предводи тим с капитенском траком на руци.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

! ! !
Sikica vam je obecao titulu Dinamu drugo mesto voljenom Partizanu . Kako bi drugacije dobio sve za zgradu u Pancevu koju gradi . E sad vi se dogovorite sa Zvezdom i Metaloplastikom oko 3-5 mesta !
!!!!
Axaxax igeacete kao sto ste i potpisvali podrsku . Svi. Samo polako.
1+1=2
Kakvo baljezganje,otisli svi najbolji igraci.Pojacanja Savic i Vasic od 1200 evra.Bice zlatna sredina sa ovim timom sa tendecijom za gornji vrh 5-8 mesta.Tri klubs se silovito pojacavaju,a Vojvodina sa nikad slabijim timom.Partizan ce opet biti jak,sa Sljivom kao kontrolorom sudija(i nikom nista svi cute)
3=4-1
Da jun je :-)))) vreme je za anonimne analiticare najavu katastrofe procene i ostale baljezgarije . Polako … maj je daleko do tada treba klubovi da prezive bice pakao. A to da neki Sikica namesta … namestice prvo njega pa ce on tako centriran da shvati da je samo tu tek onako…

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.