Почетна / Рукомет / Супер лига

СЕЋАЊЕ НА ДАНЕ СЛАВЕ: Градоначелник Шапца примио „ванземаљце“ у градској кући

Рукометаши Металопластике су пре 30 година у дуелу са шпанском екипом Атлетика из Мадрида освојили прву титулу европског шампиона.
ФОТО: Д. Жарковић

Тим поводом у Шапцу се окупила златна генерација шабачких рукометаша који су стигли из Европе, али и суседних земаља у којима они сада живе и раде. На пријему у Градској кући који је за их организовао градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић који им је рекао:

- Поштовани шампиони, велика је част да са вама седим за истим столом. Многе генерације Шапчана су расле са вама и вашим подвизима а поносни смо што смо живели у истом градом који сте ви прославили широм Европе, који је био и биће град спорта.

Изузетно успешан и елегантан и даље је Јасмин Мркоња који ради сада са омладинском репрезентацијом БиХ а осећало се доста емоције у његовом гласу:

- Поносан сам што сам играо у Шапцу и ма где живео, увек ћу се осећати делом њега. И моја ћерка је рођена у овом дивном граду, а преносим вам поздраве људи из целе БиХ који памте Металопластику као велику екипу и многи од њих нас и даље воле и цене

Велики ас Миле Исаковић данас обавља дужност директора Металопластике.

- Дугујемо захвалност граду који је носилац ове лепе прославе. Имамо резултате, имамо и добар клуб и надам се да ћемо се много чешће виђати и дружити у будућности.

Улога Јовице Цветковића у освајању европске титуле била је такође од великог значаја.

- Сјајна је ствар што смо се данас окупили. Живот нас је разбацао после тих великих успеха по целој Европи, па нам је требало оволико времена да се поново окупимо. Рукомет у Србији данас је у великој кризи и ми бивши асови и шампиони морамо много активније да се укључимо у рад.  

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gromovnik
Jedan mnogo vazan covek nije bio. Zasto? Ko zna?
a dje je cvrle
a gde je na slici najveci sampion od svih,slavni rukometas slavko cvrle novakovic ?
Nikolic - BUKOVIK - centarfor
Nemoj neko da mi vise dira sugradjanina. On je genije na dva testa 0 bodova. To je iz OTPORA! NIJE ON BAS NE ZNALICA!
Rorsach
Iako pokušavate da obesmislite ovu vest infantilnim komrntarisanjem ,istina je samo jedna i to je da je ovo bila velika generacija ,veliki klub u tadašnjim relacijama i da Šabac pokazuje ovim obeležavanjem da je ponosan na te uspehe .To je uspeh koji većina vas koji pokušavate da budete posprdni,može da očekuje u 7 reinkarnacija ...možda.
red star
Cvele ukljuci se u Zvezdu njoj najvise treba pomoc. Kriza rezultata, novca i kadrova. Napravi evropsku Zvezdu posle je lako za Srbiju.
mboma
ukljucio bi se on nece runpe da pusti nikog u klub

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.