Почетна / Рукомет / Супер лига

Саопштења су у моди, огласио се РК Црвена звезда: Дириговане судије под окриљем РСС

Лидер на табели Супер лиге и екипа која је једина изборила пласман у плеј-оф, Црвена звезда одржала је ванредну седницу Управног одбора
ФОТО: М. Рашић

После састанка, црвено-бели су се огласили саопштењем за јавност који преносимо у целости:

„Црвена звезда се већ дуже време није оглашавала кад су нерегуларности такмичења у питању, надајући се реакцији органа у чијој надлежности су решавање и санкционисање  пропуста, у циљу обезбеђивања регуларности такмичења и промоцију рукомета, спорта који је нажалост оваквим инфериорним или намерним односом Рукометног савеза Србије и Судијске организације, сведен на ниво аматерског спорта.

Напомињемо да је у току првог дела првенства прошле сезоне  на утакмицама Супер лиге, тешко повређено чак седам играча   нашег клуба (каријере су им доведене у питање), а да стартови који су проузроковали тешке повреде нису  санкционисани, чак ни искључењем.

Данас смо лидери на табели домаћег престижног такмичења, уједно промотери фер - плеја и борбености на терену, поштујући, како свој, тако и противнички дрес. Звезда је поново Звезда.

Међутим континуитет бројних нерегуларности, без и једног  озбиљнијег санкционисања, наставља се и ове сезоне. Уверени смо да су РСС и Судијска организација, свесни грубих пропуста и од њих очекујемо оштру и брзу реакцију у циљу успостављања регуларности такмичења.

Рукомет је један од најлепших спортова, увек с разлогом заступљен на нашем поднебљу због витешког карактера који сама игра намеће, како би се груба мушка игра каналисала у спортске и џентлменске оквире, па судије имају кључну улогу на терену.

Они и РСС су ту због рукомета и клубова, а дошли смо у обрнуту, накарадну ситуацију да смо ми, клубови, овде због њих и њиховог лагодног живота.

Код нас су се улоге замениле, судије дају голове, Судијска организација фаворизује ортачке клубове, а РСС надзире извођење нечасних радова. Жртва није само МРК Црвена звезда, већ сви потенцијални и професионални играчи на челу са српским рукометом.

Ко је Слободан Вишекруна, ко су људи који су се усудили да таленте претварају у деморалисане, исфрустриране дечаке, спектакл у сеоски турнир, институцију (РСС) у приватну фирму, рукометну супер силу у нацију рукометних аматера?

Све указује на веома перфидно и пројектовано спровођење диригованог суђења, склоњено од очију јавности и љубитеља рукомета.

Резултат прошлонедељног дербија између Црвене звезде и Партизана је 32:32. Осим знојем натопљених играчких дресова обе екипе, до резултата се још дошло уз озбиљан рад одређених центара моћи Партизана у РСС. Наша тврдња је заснована на следећим чињеницама:

И поред катастрофалне материјалне ситуације у рукомету (у односу на друге спортове), за судије ове утакмице господин Вишекруна бира своје „специјалце”, Стојковића (Ниш) и Николића (Лесковац) са  највећим путним трошковима (у односу на њихове колеге), како би био сигуран у реализацију замишљеног – спутавања Звездине жеље и квалитета на терену и бескомпромисне помоћи Партизану.

Како би се избегло сведочење планираног, напрасно, три сата пред утакмицу остајемо без директног ТВ преноса, најављеног и договореног двадесет дана раније.

Подсећамо да се пракса одузимања бодова у потпуности искоренила од када је Црвена звезда стала на ноге, што у потпуности подржавамо, иако је регуларност лиценце неких клубова, па и наших комисија дискутабилна, тј. коначан статус се додељује на састанцима затвореног типа.

Један од наших конкретних корака биће захтев за изузеће одређених судијских парова на нашим утакмицама, такође размишљамо о допису ЕХФ-у у вези са тренутном ситуацијом у српском рукомету.

Овим путем, такође, позивамо стручну јавност да анализира   резултате и претходна суђења утакмица нашег клуба, с посебним освртом на наредне утакмице, како би схватили с чиме се све суочава клуб који не пристаје на буразерске компромисе, не чини уступке и који је ћутао све до сада, верујући у органе Рукометног савеза Србије.

Спортски поздрав, УО Црвена звезда”

Коментари33
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sudac
Dobar dan,moram vam reci da je Perun u pravu,istina je i da je i Zvezdi izlazeno u susret,ali sto se tice rk sudijskog saveza sude i napreduju priklonici sudijskog boga S.V.,oni koji nisu blizu Bgd ili Ns nemaju sanse za napredak bez obzira na kvalitet.I da sudijski savez kroji prvenstvo samo to nekad ne odgovara zvezdi nekad partizanu pa se nadju pogodjeni jednom ovi jednom ovi ..
Jadan je ovo rukomet
O ćemu ovaj priča. Pa on i njemu slični upropastili su rukomet. Nesposobni i neobrazovani unakaziše rukomet u Srbiji. . Rasterali igrače i klub prisvoili, od njega napravili privatnu prćiju.Sad bi malo u savez. Sutra u REPREZENTACIJU... ha, ha,. Koće ako bata neće.
B-S
Igracke legende, kakvih ima u RK Zvezda, bi trebali dobro da znaju da od dece igrace prave treneri, kvalitetan i iscrpan rad. Ne znam gde ste na zapadu kada ste igrali za vrhunske klubove, da se daje podrska mladim igracima kroz kritikovanje saveza i sudijske organizacije. Igarcke legende pogresno ih ucite, ne trazite alibi za Vasu neposvecenosti tim mladim talentima i i gracima. Sudijska organizacija, na celu sa gospodinom Visekrunom, ako niste znali, veoma edukuje i radi sa svojim mladim sudijama, po cemu su sudijski kampovi jedinstveni u regionu. Ovakvim istupanjem u medije, na mlade ljude koji zele da budu sudije izuzetno negativno uticete. Bavite se svojim radom u klubovima i podizite kvalitet, a sudijsku organizaciju ostavite da rade svoj posao.
snoc
Stanojevic-Visekruna isto zlo nisu bili partneri bezveze
N-w
Dobro de... Detalj...
Прикажи још одговора
Perun komedijaš
Tačno tako, .....sedam razreda osnovne.I ponašanje i razmišljanje i trenersko umeće i pedagogija .... na nivou tog obrazovanja.Samo prepotentnost i kompleksi za doktorat.Tako bilo tako i ostalo.
Kenzo
Zamisli ti ironiju,kad ON ima u svakom trenutku ima njih 10(najmanje) koji su zaduzeni da komentarisu bilo sta ovde. Ljudi,mi sto cinimo, i vi sto ste ikada cinili ovaj sport,dajte vec jednom da se svi zajedno pomirimo sa tim da je taj sport PROPAO. Pa budimo posteni. Ovde se svi krijemo pod nekim pseudonimima,mozemo napisati sta god.
On
"predsednice".A kazna za parkiranje? :))))
Armani
Ko? Perun? Ili Butulija? Stvarno Pajtonovci. Pa kako ste prvi kad vas kradu? Skupe sudije iz Niša. A vi bi da budu iz Pljevalja? Ovo je prvi klub u svetu koji je za masovne povrede igrača optužio sudije. Cirkus. Klub koji godinama nije plaćao igrače kaže da je rukomet amaterski. Mapet šou. Rk ork šrk mrk. Jedino ako je pritisak zbog doigravanja. U Vojvodini se već prepali(-:(-:(-:(-: biće opet petardiranje. Predlažem da sudi glodjović.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.