Почетна / Рукомет / Супер лига

Изненађење на Бањици, Партизан срушио шампиона Војводину

Игор Мршуља је на истеку 59. минута погодио за вођство црно-белих и испоставило се тријумф 27:26
ФОТО: В. Марковић

Партизан – Војводина 27:26 (15:15)

Београд - Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 150. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 3 (3). Искључења: Партизан 10, Војводина 14 минута. Семафор: 3:2 (4), 4:10 (13), 10:12, 21, 13:14 (27), 17:20 (41), 20:21 (46), 23:22 (50), 25:26 (57).

ПАРТИЗАН: Карић, Живковић 5, Гленџа, Миленковић 2, Јовановић, Пижурица, Ђуричић 2, Перуничић, Трнавац, Павловић, Стевановић 5, Ивановић 1, Кукић 6, Максић 1, Мршуља 5, Илић (11 одбрана).

ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић (20 одбрана), Орбовић 5, Милић, Тодоровић, Илијин, Остојић 5, Перовић, Стојановић 7 (3), Николић, Бојанић, Пешић, Станковић 1, Јандрић, Вучковић, Датукашвили 5, Гуглета 3.

 

Изненађење, баш право на Бањици, пао шампион – 27:26 (15:15).

Када је четвороструки првак Србије имао вођство од 4:10 половином првог полувремена, многи су на Бањици помислили да ће само рутински одрадити посао до краја али не и црно-бели клинци.

Јесте се био разбранио Лука Арсенић, нанизао до полувремена 18 одбрана, али му нису помогли саиграчи, начинили су и превише грешака, исувише ноншалантно пришли остатку утакмице и на крају зато платили губитком бодова.

Већ егал на полувремену дао је наслутити да ће ово бити још један у низу неизвесних мечева Београђана и Новосађана који су у летњој паузи прилично изменили саставе и тек треба ствари да легну на своје.

Тек наставак другог дела игре донео нам је праву  неизвесност, тада су се Новосађани мучили у нападу, а црно-бели то користили и одбране Михаила Илића и миц по миц стизали предност гостију.

Стевановић је у 46. минуту лепим голом довео црно-беле на 20:21, брже боље реаговао је Божо Рудић, тајм-аутом. Радован Остојић обезбедио Новосађанима „+2“ али није то дуго потрајало. Упркос искључењу младог Перуничића, једно лоше додавање Остојића до Стевановића тајм-аут црно-белих, а Стевановић је поново био прецизан за 22:22.

На уласку у 50-ти минут Михаило Илић зауставља шут Остојићу у међувремену Пешић је зарадио треће искључење у редовима Новосађана, а Живковић се побринуо за друго вођство Партизана на мечу (23:22).

Свака част Стевановићу и за онај шут са земље као да иза себе има ко зна колико суперлигашких сезона без страха од одличног Арсенића и одбране противника а Живковић је лобом подигао на 25:23 (53. минут).

Е, већ ту се видело да се шампион неће тако лако извући. Мада, преискусни Датукашвили је из две контре и једним шутем са позиције постигао три гола за Новосађане и довео их у предност три минута пре краја меча. Чинило се да ипак фаворит није потпуно испустио конце утакмице, али није тако мислио и капитен црно-белих Игор Мршуља, који је на истеку 59. минута погодио за вођство црно-белих и испоставило се тријумф.

Покушао је још једном Божо Рудић да посаветује пулене, али је Тодоровићу досуђен фаул у нападу. Млади Миленковић се добро поставио...

 

Семафор 3. кола Супер лиге:

Партизан – Војводина 27:26 (15:15)

Југовић – Шамот 21:24 (10:8)

Динамо – Металопластика 28:18 (10:7)

Црвена звезда – Спартак 27:23 (12:12)

Пожаревац – Морава 29:29 (17:13)

Слога – Рудар 39:28 (21:15)

Коментари44
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Šapčanin
Nadovezao bih se na komentar koji je dao "Roditelj". Gledao sam utakmicu Metaloplastika - Jugović prošlog vikenda u Šapcu i zaprepastio se. Trener Jugovića je čovek za ozbiljno medicinsko posmatranje i ozbiljnu dijagnozu ili ga treba doživotno odstraniti sa ovog posla koji radi. Poveriti one momke jednom takvom prostaku je katastrofa. On se nezdravo dere, skače, pljuje ih, psuje, gura... Strašno. Dobro oni dečaci uopšte funkcionišu. Moje mišljenje je da niko nema pravo da od ekipe traži bilo kakav rezultat dok se ne obezbede primereni uslovi za odigravanje utakmice. Ne ulazim u analizu kvaliteta igrača ali igrati pod onako nezdravim pritiskom i omalovažavanjem je nemoguće pa taman da si rukometni velemajstor.
kac
svaka cast za komentar eeee vrgo sta dopusti
vamos
Vrati kolena Serdju KUKIĆUUUUU
Roditelj
Gospodin koji uređuje sajt RK "jugoviča", za jučerašnji komentar treba da se izvini igračima, ako još uvek ima pameti u tom klubu, i odgovornih ljudi, istakavši da tim ne poseduje mentalnu snagu koja treba da krasi ekupu! E, pa dragi moj stihoklepac, mentalni spoj nema uprava kluba, direktor i ti koji pišeš na ovakav način! Rezultat se nepostize time što se treneru govori ko će da igra, a ko ne! Onda je mentalna snaga u rukovodstvu kluba, a ne na momcima, koji jako dobro na svojoj koži nose teret nepravde, neisplaćenih stipendija, veza i vezica! Neko je uložio svoj život, i jako teško u današnja vremena uspeva da izvede dete na pravi put, a pri tom odvaja od svojih usta, jer vi "mentalni snagatori" niste isplatili sva dugovanja prema igračima, a hvalite se na sva zvona kako je u klubu sve ok! Igrači tražite izvinjenje, a trner neka stavi prst na čelo i razmisli ko vodi utakmicu i odgovara za rezultat! Sramota kojim rečnikom se služe, oni koji treba da budu primer momcima!
Aca
I Peruna nemojte zaboraviti Nikakooio
Apple city
Čekamo našeg Mastera, mi volimo kad davi.
Прикажи још одговора
Royal B
U Pozegi rukomet kakav samo pozeleti mozemo brz, atraktivan i dopadljiv. Momci u plavom ubacuju u visu brzinu. Sreda, vasar i slavski dan, a u hali 600+ ljudi... Nastavljamo rukometnu bajku...
sportista
U pamet se vojvodjani. Vasi Vojvodina i Spartak,zbog vase dugogodisnje bahatosti i apsolutizma u samovolji i rukovodjenju takmicenjem,pre svega putem sudjenja,placaju sada racune koje ste vi napravili ranije,i sudije sada unistavaju Vojvodinu i Spartak.Osveta je ocigledna.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.