Почетна / Рукомет / Супер лига

Кристина: Увек гађај Месец, чак и ако промашиш, завршићеш међу звездама

Тигрица Кристина Марковић (24) тренутно игра за некадашњег шампиона Раднички из Крагујевца
ФОТО: K. Maрковић

КЊИГА

Доста читам и, искрено, не бих знала за коју бих се књигу одлучила. Волим књиге Дена Брауна, Агате Кристи, Мариа Пуза, али препоручила бих свима да прочитају књигу "Са пашњака до научењака" Михајла Пупина, а на интернету можете пронаћи кратак есеј који сам писала о тој књизи и видети о чему се ради.

Одушевило ме је све у њој, од почетка до краја, само то његово размишљање, упорност и борба за оно што жели, али и то колико цени традицију народа. Посебно што у једном делу говори о важности бављења физичком активношћу.

Лична карта

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ: Кристина Марковић

ДАТУМ РОЂЕЊА: 8. децембра 1991. у Прокупљу

КАРИЈЕРА: Наиса, Црвена звезда, Топличанин, Јагодина, Раднички

ЗАНИМЉИВОСТИ: Завршила је Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу, тренутно је на другој години докторских студија на истом факултету

ФИЛМ

Омиљени филм ми је "La grande bellezza” (Велика лепота), италијанска драма у режији и по сценарију Паола Сорентина. Овај филм сматра се ремек-делом европске кинематографије и говори о константној борби човека са временом у којем живи.

КАД СЕ ОСАМИМ…

Често тада волим да медитирам, слушам класичну музику, понекад вежбам јогу и своја најдубља размишљања стављам на папир.

ГРАД

Град који бих волела да посетим је Јерусалим због раскошне историје коју овај град поседује, такође и Рио де Жанеиро. А, волела бих да живим у уређенијој, просперитетнијој и стабилнијој Србији.

ДА НИСАМ СПОРТИСТА

Била бих писац или мотивациони говорник, јер волим да мотивишем друге. Понекад у томе и успевам више него у мотивисању саме себе, занима ме психологија личности…

ПАТИКЕ ИЛИ ШТИКЛЕ

Када бих морала да бирам, вероватно бих се радије одлучила за патике због конфорности. Али, када је реч о некој посебној прилици, некада чак и обичној шетњи кроз град, одлучујем се за штикле јер сматрам да су оне једна од оних ситница којом жена може изразити грациозност и елеганцију које је, уз адекватно понашање, чине дамом.

СТИХОВИ, ЦИТАТИ

Из Горског вијенца "Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал зубе поломи! Није вино пошто приђе бјеше, није свијет оно што мишљасте...

Не требује царство нељудима, нако да се пред свијетом руже. Дивљу памет а ћуд отровану дивљи вепар има, а не човјек.

Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом..."

И цитат из књиге Мали Принц: "Човек само срцем добро види. Суштина је очима невидљива."

ЖИВОТНИ МОТО

Увек гађај Месец. Чак и ако промашиш, завршићеш међу звездама.

ЈА ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА

Себе за 10 година видим као успешну, пословну Жену са професорским звањем, која је у могућности да развија спорт у Србији, јер спорт је много више од занимања, то је начин Живота. Видим себе и као породичну жену, мајку четворо деце, јер деца су наше највеће богатство

НАЈЛУЂА СТАР КОЈУ САМ УРАДИЛА

Начин на који сам као тинејџерка потрошила први зарађени новац од спортске стипендије. Једног јутра пробудио ме је туп звук ударца у стакло мојих врата од терасе, убрзо сам схватила да је мала птица ударила вероватно покушавајући да научи да лети. Без размишљања сам села у такси и одвела је ветеринару који јој је урадио рендген крила и установио хематом, преписао јој је терапију и вратиле смо се кући где се уз моју бригу опорављала. Дала сам јој име Цврле и када се опоравила одлетела је са моје терасе. Никада је више нисам видела.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zija
Moja drugarica, veoma dobra osoba, pametna, obrazovana, ponasa se uvek kulturno! Bravo Kico samo napred!
knicanin
steta sto ovo dete igra kod onog prevaranta smudle
Aaa
Ova devojka je mozda dobar student i covek, ali kao igrac je veoma slaba. Ali malo reklame nije na odmet.
Bravo
Konačno prava priča iz rukometa! Motivaciona! Nadam se da će žurnal nastaviti ovim pravcem!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.